Výborný jablčník s čokopolevou
Pre milovníkov jabĺk. Koláč je mäkky, vláčny. Zvládnete ho upiecť bez problémov.
na 175 °C
Suroviny
| 3 ks |
|
| 140 g |
|
| 2 KL |
|
|
|
|
| 150 ml |
|
| 70 ml |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| Jablká: | |
| 500 g ošúpané |
|
| 1-2 KL strúhaná |
|
| 1 KL strúhaná |
|
| 2 KL |
|
| Na navlhčenie korpusu: | |
| domáci |
|
| Poleva čokoládová: | |
| 90 g (na varenie) |
|
| 1 KL |
|
| 1 PL |
|
| 180 g |
|
| Na plech: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistené ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky a ochutím nastrúhanou kôrou z citróna, z mandarínky a vanilkovým cukrom. Dobre premiešané nechám stáť.
- 2
Vaječné bielky vyšľahám s cukrami a štipkou soli na sneh. Ďalej miešam už iba lopatkou. Do snehu pridám vidličkou premiešané žĺtky, jogurt, olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec na menšie kocky nakrájané ošúpané ochutené jablká. Dala som aj s troškou šťavy, čo pustili. Naše jablká boli dvojakej sorty. Všetko jemne ale riadne premiešam, aby sa suroviny spojili.
- 3
Jablkové cesto rozotriem do vymasteného a posypaného plechu 18 x 29 cm.
- 4
V rozohriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30 minút. Kontrola špajľou.
- 5
Upečený koláč navlhčím sirupom a neskôr natriem čokoládovou polevou - nad parným kúpeľom roztopím čokoládu s maslom, aby bola hladká. Do vlažnej primiešam kyslú smotanu s práškovým cukrom. Naporciujem, keď poleva prituhne.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu