Výborný jablčník s čokopolevou
Foto: helena10
Pre milovníkov jabĺk. Koláč je mäkky, vláčny. Zvládnete ho upiecť bez problémov.
na 175 °C
Suroviny
3 ks |
|
140 g |
|
2 KL |
|
|
|
150 ml |
|
70 ml |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
Jablká: | |
500 g ošúpané |
|
1-2 KL strúhaná |
|
1 KL strúhaná |
|
2 KL |
|
Na navlhčenie korpusu: | |
domáci |
|
Poleva čokoládová: | |
90 g (na varenie) |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
180 g |
|
Na plech: | |
|
|
|
Postup
-
1
Očistené ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky a ochutím nastrúhanou kôrou z citróna, z mandarínky a vanilkovým cukrom. Dobre premiešané nechám stáť.
- 2
Vaječné bielky vyšľahám s cukrami a štipkou soli na sneh. Ďalej miešam už iba lopatkou. Do snehu pridám vidličkou premiešané žĺtky, jogurt, olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec na menšie kocky nakrájané ošúpané ochutené jablká. Dala som aj s troškou šťavy, čo pustili. Naše jablká boli dvojakej sorty. Všetko jemne ale riadne premiešam, aby sa suroviny spojili.
- 3
Jablkové cesto rozotriem do vymasteného a posypaného plechu 18 x 29 cm.
- 4
V rozohriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30 minút. Kontrola špajľou.
- 5
Upečený koláč navlhčím sirupom a neskôr natriem čokoládovou polevou - nad parným kúpeľom roztopím čokoládu s maslom, aby bola hladká. Do vlažnej primiešam kyslú smotanu s práškovým cukrom. Naporciujem, keď poleva prituhne.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu