Cestoviny so šunkou
Cestoviny so šunkou

Výborné cestoviny so schwarzwaldskou šunkou a s mozzarellou

siuuu - fotkasiuuu, 13. novembra 2019
Výborné cestoviny so schwarzwaldskou šunkou a s mozzarellou
Foto: siuuu

Ja som si pre seba tento recept nazvala "cestoviny z čierneho lesa", podľa použitej schwarzwaldskej šunky. Je to úžasná kombinácia chutí... a tá Zobraziť celý popisJa som si pre seba tento recept nazvala "cestoviny z čierneho lesa", podľa použitej schwarzwaldskej šunky. Je to úžasná kombinácia chutí... a tá vôňa. Originál recept bol so špagetami, ale my špagety nemáme až tak radi, tak používam iné tvary cestovín.
Zdroj: Internet

4
porcie
10 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g (podľa chuti)
1 bal.
1 bal.
1-2 kusy
podľa chuti
podľa chuti
2 PL
podľa chuti (strúhaný)
podľa chuti (alebo tymian)




Postup

  1. 1

    Cestoviny (vyberte si druh podľa vlastného vkusu) uvaríme "na skus" v osolenej vode.

  2. 2

    Pokiaľ sa cestoviny varia, na olivovom oleji opražíme pokrájanú schwarzwaldskú šunku a vyberieme von - odporúčam rozhodne použiť presne tento druh šunky, ktorá má charakteristickú chuť aj vôňu - skúšala som to aj s inou sušenou šunkou, ale nebolo to ono.

  3. 3

    Na oleji zo šunky orestujeme cherry paradajky pokrájané na polovice alebo štvrtiny (podľa veľkosti). Pridáme časť mozzarelly potrhanej na malé kúsky, scedené uvarené cestoviny, pridáme opraženú šunku, natrháme zvyšok mozzarelly, premiešame a prehrejeme. Nakoniec pridáme bylinky, parmezán, korenie a hneď podávame. V prípade potreby dochutíme soľou, ale opatrne, pretože sušená šunka je tiež slaná.

  4. 4

    Odporúčam mozzarellu pridávať postupne, pretože keď som robila podľa originál receptu - šunka, paradajky a mozzarella sa opekali súčasne - po roztopení mozzarella všetko spojila do jednej gule, ktorú nebolo možné dobre zmiešať s cestovinami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia