Plnený sendvič

Vreckové sendviče (fotorecept)

Autor receptu: maminamicha

Chcela som skúsiť niečo nové, super vhodné na výlety, večeru alebo desiatu do školy či do práce. Veľmi chutilo, určite som nerobila posledný krát.

8
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Spravíme si kvások z vlažného mlieka, droždia a cukru.
  2. Do misy dáme preosiatu múku, soľ, rozpustené maslo, kvások a podľa potreby vlažnú vodu. Necháme kysnúť 30 min. Potom cesto porozdeľujeme na guličky, podľa veľkosti - cca 110 g jedna guľka alebo 12 rovnakých guličiek.
  3. Guličky necháme podkysnúť 20 min. Potom každú guľku rozvaľkáme na kruh, hrúbka cca na 5 mm. Kruh preložíme na polovicu a potom na štvrtinu. Ako budeme prekladať, tak budeme natierať olejom, vrch potrieme žĺtkom. Nakoniec posypeme semienkami a dáme piecť.
  4. Po upečení necháme vychladnúť, potom plníme podľa chuti, ja som plnila šunkou, syrom a zeleninou.