Voňavé kuracie stehná s cesnakovo-korenistou redukciou (fotorecept)

Autor receptu: eviana

...jeden rýchly recept na kuracie mäsko - trošku netradične a pritom jednoducho, v tieto letne horúčavy ideálne vzhľadom na jednoduchú prípravu... u nás bolo so zemiakovými plackami, ale ako príloha môže byť ryža, či zemiaky, alebo aj čerstvý chlebík so zeleninkou.

4-5
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny - ešte mi tu chýba kurací vývar.
  2. Pekáč (u mňa janská misa) vymastíme kúskom masla (nie celých 50 g), nakrájame na pásiky cibuľu, na plátky cesnak - 3 strúčiky si odložíme na neskoršie. V miske si zmiešame koreniny so soľou a solčankou...
  3. ...zmesou korenín potrieme mäso a naukladáme ho do pekáča na cibuľu a cesnak, podlejeme vývarom a dáme piecť - 200°C cca 1 hodinu
  4. Po upečení stehienka vyberieme a výpek aj s cibuľou a cesnakom zlejeme
  5. Do výpeku pridáme zvyšné tri strúčiky cesnaku - nastrúhané a ešte som pridala trochu mletej rasce
  6. ...všetko do hladka rozmixujeme ponorným mixérom
  7. ...prepasírujeme, aby bola konzistencia naozaj jemná a hladká a necháme vrieť na slabom plameni až nám nevznikne krásne hladká omáčka
  8. ...na záver ju zjemníme kúskom masla - pridáme a neustále až do úplného rozpustenia masla hrncom trasieme, premiešavame omáčku