Voňavé kuracie stehná s cesnakovo-korenistou redukciou (fotorecept)
Autor receptu: eviana
...jeden rýchly recept na kuracie mäsko - trošku netradične a pritom jednoducho, v tieto
letne horúčavy ideálne vzhľadom na jednoduchú prípravu... u nás bolo so zemiakovými
plackami, ale ako príloha môže byť ryža, či zemiaky, alebo aj čerstvý chlebík so zeleninkou.
4-5 porcie |
10 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny - ešte mi tu chýba kurací vývar.
- Pekáč (u mňa janská misa) vymastíme kúskom masla (nie celých 50 g), nakrájame na pásiky cibuľu, na plátky cesnak - 3 strúčiky si odložíme na neskoršie. V miske si zmiešame koreniny so soľou a solčankou...
- ...zmesou korenín potrieme mäso a naukladáme ho do pekáča na cibuľu a cesnak, podlejeme vývarom a dáme piecť - 200°C cca 1 hodinu
- Po upečení stehienka vyberieme a výpek aj s cibuľou a cesnakom zlejeme
- Do výpeku pridáme zvyšné tri strúčiky cesnaku - nastrúhané a ešte som pridala trochu mletej rasce
- ...všetko do hladka rozmixujeme ponorným mixérom
- ...prepasírujeme, aby bola konzistencia naozaj jemná a hladká a necháme vrieť na slabom plameni až nám nevznikne krásne hladká omáčka
- ...na záver ju zjemníme kúskom masla - pridáme a neustále až do úplného rozpustenia masla hrncom trasieme, premiešavame omáčku