Rybací šalát
Viedenský sleďový šalát
Autor receptu: redakcia
Postup- Filety zo sleďa nakrájame na väčšie
kocky a vložíme do chladničky. V hrnčeku
pripravíme sladkokyslý nálev
z cukru, zo soli, z octu, bobkového listu a vody a mierne
v ňom povaríme na plátky nakrájanú
bielu cibuľu, aby zmäkla a stratila
typickú pikantnosť. Zlejeme cez sitko
a vložíme do chladničky vychladiť.
- V miske vymiešame majonézu spolu
s citrónovou šťavou, vložíme schladeného
sleďa a opatrne premiešame, aby
sme rybu nerozbili. Pridáme na kocky
nakrájanú mrkvu, vychladenú cibuľu
a premiešame.
- Podávame na vhodnom tanieri
alebo v miske, dekorujeme polníčkom
a nahrubo pomletým čiernym korením.
|