Rybací šalát

Viedenský sleďový šalát

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Filety zo sleďa nakrájame na väčšie kocky a vložíme do chladničky. V hrnčeku pripravíme sladkokyslý nálev z cukru, zo soli, z octu, bobkového listu a vody a mierne v ňom povaríme na plátky nakrájanú bielu cibuľu, aby zmäkla a stratila typickú pikantnosť. Zlejeme cez sitko a vložíme do chladničky vychladiť.
  2. V miske vymiešame majonézu spolu s citrónovou šťavou, vložíme schladeného sleďa a opatrne premiešame, aby sme rybu nerozbili. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, vychladenú cibuľu a premiešame.
  3. Podávame na vhodnom tanieri alebo v miske, dekorujeme polníčkom a nahrubo pomletým čiernym korením.