Foto: schwartau
Komerčný recept.
na 225 °C
Postup
-
1
Naložíme hrozienka do rumu, očistíme orechy a mandle. Ohrejeme mlieko na izbovú teplotu. Do misy nasypeme múku, rozdrobené kvasnice, posypeme cukrom, zalejeme vlažným mliekom. Na okraj misy pridáme soľ. Necháme kvások postáť – cca. 10 min.
- 2
Rozpustíme si maslo (ohriať iba na izbovú teplotu), pridáme do neho žĺtky a všetko nalejeme do misy s kváskom a múkou. Vypracujeme cesto, čo štandardne zaberie cca. 10 min. Do cesta zapracujeme mandle, lieskové orechy a hrozienka. Cesto necháme vykysnúť ( ½ - 1 hod.).
- 3
Upletieme vianočku a spevníme ju zapichnutím troch špajdlí, do prostriedku kolmo a na okrajoch pod uhlom 45 stupňov. Pred vložením do rúry ju ešte potrieme bielkom s vanilkovým cukrom.
- 4
Pečieme pri 225 ° C asi 10 - 15 min, potom teplotu znížime na 175 ° C a pečieme ďalších 25 - 35 min. Vianočku dopekáme pri teplote 125 ° C zhruba 15 min. Po upečení natrieme nejakým dobrým džemom, napríklad Schwartau.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
perím,keby aspoň tá fotka tam nebola možno by si to nikto
nevšimol.........