Slané veterníky
Veterníky s hráškovou penou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
20 minút na 165 °C |
Postup- Do kastróla vylejeme mlieko, vodu a olej. Pridáme
maslo a soľ. Necháme zovrieť, odstavíme z ohňa,
naraz vysypeme múku a dôkladne premiešame.
Postavíme späť na oheň a miešame, kým sa cesto
nezačne odpaľovať od dna. Do mierne vychladnutého cesta po jednom zapracujeme vajíčka.
- Hotové
cesto preložíme do zdobiaceho vrecka. Na plech položíme silikónový papier
a pomocou vrecka nastriekame na plech
veterníky. Špičky stlačíme s navlhčeným prstom. Pečieme v rozohriatej rúre pri 165 °C 20 minút. Rúru počas pečenia
neotvárame. Hotové a vychladnuté veterníky prekrojíme.
- V osolenej a okorenenej smotane uvaríme
hrášok, pridáme kozí syr. Zmes rozmixujeme a prepasírujeme.
- Veterníky naplníme
hráškovou zmesou a posypeme nasucho
opraženými semienkami. Dozdobíme výhonkami a pokvapkáme olivovým olejom.
|