Venčeky s rumovým krémom z Čiech

Ján Halaj
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 9. októbra 2019
Venčeky s rumovým krémom z Čiech
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 185 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
250 ml
50 g
4 ks
štipka
Plnka:
300 ml
75 g
2 bal.
20 ml
350 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s maslom. Do vriacej vody prisypeme naraz preosiatu múku a poriadne sústavne premiešavame. Hmota by sa po pár minútach nemala lepiť na hrniec.

  2. 2

    Po miernom vychladnutí do nej pridávame jedno vajce po druhom a zakaždým dôkladne zapracujeme. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecúška a nastriekame na vymastený plech venčeky. Pečieme pri 185 °C asi 35 minút do zlatohneda.

  3. 3

    Plnka: Z mlieka, cukru, rumu a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame vyšľahanú šľahačku. Venčeky po vychladnutí prekrojíme na polovicu a plníme krémom.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Trošku mutace, klasický žloutkový věneček má pudingový krém s máslem, žloutky, někdy s cukrovou polevou nahoře.
Podobný krém jako u tohoto receptu, býval dole ve větrníku a na něm šlehačkový karamelový.

Pridaj komentár k receptu: