Venčeky
Venčeky s rumovým krémom z Čiech
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
40 minút príprava |
35 minút na 185 °C |
Postup- V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s maslom. Do vriacej vody prisypeme naraz preosiatu
múku a poriadne sústavne premiešavame. Hmota
by sa po pár minútach nemala lepiť na hrniec.
- Po miernom vychladnutí do nej pridávame
jedno vajce po druhom a zakaždým dôkladne zapracujeme. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecúška a nastriekame na vymastený plech venčeky. Pečieme pri 185 °C asi 35 minút do zlatohneda.
- Plnka: Z mlieka, cukru, rumu a Zlatého klasu uvaríme
hustý puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame vyšľahanú šľahačku. Venčeky po vychladnutí prekrojíme na polovicu a plníme krémom.
|