Venčeky

Venčeky s rumovým krémom z Čiech

Autor receptu: redakcia

10
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s maslom. Do vriacej vody prisypeme naraz preosiatu múku a poriadne sústavne premiešavame. Hmota by sa po pár minútach nemala lepiť na hrniec.
  2. Po miernom vychladnutí do nej pridávame jedno vajce po druhom a zakaždým dôkladne zapracujeme. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecúška a nastriekame na vymastený plech venčeky. Pečieme pri 185 °C asi 35 minút do zlatohneda.
  3. Plnka: Z mlieka, cukru, rumu a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame vyšľahanú šľahačku. Venčeky po vychladnutí prekrojíme na polovicu a plníme krémom.