Bezlepkové venčeky
Bezlepkové venčeky

Odpaľované venčeky bez lepku videorecept

novalim - fotkanovalim, dnes 14:00. Komerčný recept.

Odpaľované venčeky bez lepku sú zákuskom, ktorým všetkých ohúrite. A verte nám, že odpaľovaného cesta sa vôbec netreba báť. Máme pre vás recept, Zobraziť celý popisOdpaľované venčeky bez lepku sú zákuskom, ktorým všetkých ohúrite. A verte nám, že odpaľovaného cesta sa vôbec netreba báť. Máme pre vás recept, ktorý nám dobre slúži už roky a základné odpaľované cesto využívame pri príprave nielen venčekov, ale aj veterníkov, profiteroliek či écleriek. Poďte si ho pozrieť a veríme, že vás dnes namotivujeme na tieto obľúbené zákusky.
Zdroj: www.novalim.sk

8-10 ks
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C
Odpaľované venčeky bez lepku (videorecept)
Foto: novalim

Suroviny

150 g
275 g (alebo voda, alebo pol na pol)
100 g
4 ks
2 ČL
1/4 ČL
Na vanilkovú plnku:
1 bal. (v prášku)
150 g
500 ml
2 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme základné odpaľované cesto. Do kastrólika dáme tekutinu (vodu alebo mlieko), soľ a maslo a postupným zahrievaním necháme maslo v tekutine úplne roztopiť. Potom privedieme tekutú zmes do varu a keď vrie, prisypeme do nej bezgluténovú múku Promix UNI premiešanú s cukrom. Varechou miešame, kým sa nám z prísad nevytvorí lepkavá guľa, ktorá sa “odpaľuje” odo dna kastróla. Vtedy zmes odstavíme z ohňa a necháme ju trochu vychladnúť.

  2. 2

    Do vychladnutej zmesi potom po jednom všľaháme postupne všetky štyri vajcia, až nám vznikne krémová konzistencia. Zmes na odpaľované venčeky bez lepku naplníme do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame okrúhle venčeky (alebo iné tvary, ak robíme éclairky, tak nanášame asi 10 cm dlhé tyčinky, pri profiterolkách robíme malé guľky a pri veterníkoch plné väčšie kruhy).

  3. 3

    Nanesené veterníky postriekame vodou a dáme ich piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 °C asi na pol hodinu. Počas pečenia neotvárame dvierka na rúre, para, ktorá sa vygeneruje počas pečenia pomáha venčekom pekne rásť. Venčeky upečieme do bledohneda, na povrchu aj zo spodu by mali byť chrumkavé, vo vnútri duté a vypečené.

  4. 4

    Hotové venčeky necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme plnku. Puding uvaríme s mliekom a cukrom podľa návodu a necháme ho prikrytý plastovou fóliou vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do krémova a po lyžiciach doň všľaháme vychladnutý puding. Touto plnkou naplníme rozkrojené venčeky.

  5. 5

    Odpaľované venčeky bez lepku podávame posypané práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia