Veľkonočná plnka
Veľkonočná plnka so zajačím mäsom
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
40 minút príprava |
45-50 minút na 180 °C |
Postup- Zajačie mäso umyjeme a uvaríme domäkka, potom ho necháme mierne vychladnúť a nakrájame na drobné kocky. Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom
a vysypeme strúhankou.
- Rožky nakrájame na kocky, vložíme ich do misy, zalejeme vývarom s mliekom a počkáme, kým sa dobre premočia.
- Mrkvu očistíme a nakrájame na rezančeky, ktoré v sitku sparíme horúcou vodou. Necháme odkvapkať a pridáme ich spolu so zajačím mäsom a hráškom do misy k rožkom.
- K zmesi primiešame nasekané bylinky, vyšľahané vajíčka, štipku mletého muškátového orieška, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Podľa potreby zahustíme strúhankou.
- Zmes nalejeme do pripravenej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45–50 minút dozlatista, necháme vychladnúť vo forme a potom vyklopíme na kovovú mriežku.
|