Veľkonočná plnka

Veľkonočná plnka so zajačím mäsom

Autor receptu: redakcia

12
porcií
40 minút
príprava
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zajačie mäso umyjeme a uvaríme domäkka, potom ho necháme mierne vychladnúť a nakrájame na drobné kocky. Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
  2. Rožky nakrájame na kocky, vložíme ich do misy, zalejeme vývarom s mliekom a počkáme, kým sa dobre premočia.
  3. Mrkvu očistíme a nakrájame na rezančeky, ktoré v sitku sparíme horúcou vodou. Necháme odkvapkať a pridáme ich spolu so zajačím mäsom a hráškom do misy k rožkom.
  4. K zmesi primiešame nasekané bylinky, vyšľahané vajíčka, štipku mletého muškátového orieška, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Podľa potreby zahustíme strúhankou.
  5. Zmes nalejeme do pripravenej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45–50 minút dozlatista, necháme vychladnúť vo forme a potom vyklopíme na kovovú mriežku.