Veľkonočná plnka
Marek Foltín
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 2. apríla 2021
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 2. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
60-70 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Na miernom ohni na bravčovej masti opražíme najemno nasekanú cibuľu do zlatista. Necháme vychladnúť.
- 2
Rožky nakrájame na kocky, primiešame vajcia, vývar, nasekanú petržlenovú vňať a majorán. Necháme asi 15 minút postáť a počas toho masu asi trikrát premiešame, aby všetky kúsky rožkov dobre nasiakli. Vmiešame cibuľu aj s masťou a zmes podľa chuti osolíme a okoreníme. Zľahka premiešame.
- 3
Zmes rozložíme do menšieho plechu s papierom na pečenie a pečieme vo vopred rozohriatej rúre pri 180 °C asi 60-70 minút.
- 4
Plnku môžeme podávať k údenému mäsu, pečenému kuraťu, pečenej krkovičke alebo konzumovať len tak samotnú.
Tiež veľkonočná plnka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu