Veľkonočná plnka
Veľkonočná plnka

Veľkonočná plnka

Marek Foltín
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 2. apríla 2021
Veľkonočná plnka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
60-70 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
5 ks
50 g
2 PL
375 ml
10 g nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na miernom ohni na bravčovej masti opražíme najemno nasekanú cibuľu do zlatista. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Rožky nakrájame na kocky, primiešame vajcia, vývar, nasekanú petržlenovú vňať a majorán. Necháme asi 15 minút postáť a počas toho masu asi trikrát premiešame, aby všetky kúsky rožkov dobre nasiakli. Vmiešame cibuľu aj s masťou a zmes podľa chuti osolíme a okoreníme. Zľahka premiešame.

  3. 3

    Zmes rozložíme do menšieho plechu s papierom na pečenie a pečieme vo vopred rozohriatej rúre pri 180 °C asi 60-70 minút.

  4. 4

    Plnku môžeme podávať k údenému mäsu, pečenému kuraťu, pečenej krkovičke alebo konzumovať len tak samotnú.

Diskusia k receptu