Slané vafle

Vafle s mletým morčacím mäsom a fetou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv na hlbokej panvici rozpálime olej a orestujeme mleté mäso. Počas restovania ho osolíme a okoreníme. Pridáme pretlak a necháme chvíľu dusiť vo vlastnej šťave. Potom podlejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni dusiť asi 20 minút. Podľa potreby podlejeme vodou.
  2. Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky. Osolíme ich a necháme 10 minút „vypotiť“. Potom ich osušíme papierovou utierkou a opečieme na grilovacej alebo klasickej panvici z oboch strán.
  3. Do misy preosejeme múku, škrob, prášok do pečiva a sódu. Pridáme soľ, korenie a premiešame. V malom hrnci rozpustíme na miernej teplote maslo. Hrniec odstavíme a do rozpusteného masla pridáme kefír a vajcia.
  4. Obe zmesi spojíme a miešame tak dlho, kým nevznikne hladké cestíčko. Postupne pečieme vafle v rozohriatom vafľovači vymazanom trochou oleja.
  5. Horúce vafle servírujeme s duseným mletým mäsom, rozdrobeným syrom feta, grilovaným baklažánom a bylinkami.