Slané vafle
Vafle s mletým morčacím mäsom a fetou
Autor receptu: redakcia
Postup- Najprv na hlbokej panvici rozpálime olej a orestujeme mleté mäso. Počas restovania ho osolíme a okoreníme. Pridáme pretlak a necháme chvíľu dusiť vo vlastnej šťave. Potom podlejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni dusiť asi 20 minút. Podľa potreby podlejeme vodou.
- Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky. Osolíme ich a necháme 10 minút „vypotiť“. Potom ich osušíme papierovou utierkou a opečieme na grilovacej alebo klasickej panvici z oboch strán.
- Do misy preosejeme múku, škrob, prášok do pečiva a sódu. Pridáme soľ, korenie a premiešame. V malom hrnci rozpustíme na miernej teplote maslo. Hrniec odstavíme a do rozpusteného masla pridáme kefír a vajcia.
- Obe zmesi spojíme a miešame tak dlho, kým nevznikne hladké cestíčko. Postupne pečieme vafle v rozohriatom vafľovači vymazanom trochou oleja.
- Horúce vafle servírujeme s duseným mletým mäsom, rozdrobeným syrom feta, grilovaným baklažánom a bylinkami.
|