Pečená ryba

Úhor na masle (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Príprava úhora podľa JPP - jedna pani povedala. Niekoľko rád, z ktorých som si vybral to, čo som chcel.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Potrebné suroviny:
  2. V miske si zmiešame dokopy hladkú muku, soľ, drvenú rascu, mletú červenú papriku a štipku mletého čierneho korenia. Úhora nakrájame na cca 10 cm valčeky, soľ votrieme do tela úhora aj z vrchu ho osolíme. Takto nasoleného úhora obalíme v múčnej zmesi.
  3. Na panvici roztopíme maslo a aby sa neprepaľovalo, pridáme aj trochu oleja. Keď je maslo rozpálené, pridáme jednotlivé kúsky obaleného úhora a opekáme ich z oboch strán na slabšom plameni... vraj 15 minút, ale tento úhor po 15 minútach ešte nebol hotový a tak som ho robil dlhšie. Ide o to, aby sa mäso ľahko oddeľovalo od kosti.
  4. Prílohu som spravil tak, že uvarené nakrájané zemiaky som jemne opiekol na oleji a posypal nasekanou petržlenovou vňaťkou.
  5. Nachystané spolu s citrónom a tanierikom na chrbtovú kosť... DOBRÚ CHUŤ