Údená krkovička

Údená krkovička s bôbovicou

Autor receptu: redakcia

6
porcií

Postup

  1. Fazuľu namočíme na noc do vody. Mäso vložíme do hrnca, zalejeme ho vodou približne na 6 hodín, aby sme odstránili soľ. Vodu pravidelne vymieňame.
  2. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubé kolieska. Cibuľu ošúpeme. Potom vložíme do veľkého hrnca s vodou spolu s mäsom, bobkovým listom a klinčekmi a varíme na miernom ohni približne 2 hodiny.
  3. Vopred namočenú fazuľu uvaríme osobitne domäkka.
  4. Urobíme bešamel – na panvici rozohrejeme maslo, pridáme múku a miešame metličkou, kým sa nevytvorí svetlá zápražka. Odoberieme 500 ml vývaru z mäsa, pridáme do zápražky a za stáleho miešania varíme 3 minúty. Pridáme fazuľu a saturejku a varíme na miernom ohni ďalších 10 minút.
  5. Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode.
  6. Na panvici opečieme nakrájanú slaninu dochrumkava.
  7. Mäso vyberieme z vývaru, necháme odkvapkať a nakrájame na plátky. Na taniere ich dáme spolu s fazuľou a zemiakmi, ktoré posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a opraženou slaninou.