Zapečená údená krkovička fotorecept

pinpo - fotkapinpo, 5. apríla 2016
Zapečená údená krkovička (fotorecept)
Foto: pinpo

Nezaškodi občas si dat aj udene ,,,,

Suroviny

1,5 kg
1 kg
1,5 kg
1 ks
2 - 3 PL
2 ks
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky si očistime, umyjeme aj so šupkou, nakrajame na kolieska alebo kto ako chce. Na pekač si dame olej, zemiaky, sol, rascu, cesnak v celku, na to si dame udenu krkovičku.

    Zapečená údená krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripravene dame do truby.

    Zapečená údená krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prikryjeme alobalom.

    Zapečená údená krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca si dame olej, nakrajanu cibulu a orestujeme do zlatista. Pridame 2 - 3 PL cukru (zaleži, aku mame kyslu kapustu), cukor nechame skaramelizovat. Pridame kapustu, osolime, okorenime, pridame rascu, bobkovy list, červenu papriku a podlejeme troškou vody a dusime do mäkka.

    Zapečená údená krkovička (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

kukulienka71
vyzerá to perfektne, ale recept asi nie je dokončený. Dáme do trúby a...ani čas pečenia, ani teplota uvedené nie sú. Tymián dáme kedy a kam?:-)
evanaaa
Nó, šak, @kukulienka71 , to nevieš? keď to bude upečené, bude to hotové...alebo naopak? :))) Inak, aj mne sa to páči, ale tuším by mi stačili len tie zemiačky.
1x pinpo