Tento recept mám z kuchárskej knihy "Veľká kniha múčnikov". Piekla som ho s mamou v deň ked knám mala prísť Panna Mária. Jé Zobraziť celý popisTento recept mám z kuchárskej knihy "Veľká kniha múčnikov". Piekla som ho s mamou v deň ked knám mala prísť Panna Mária. Jé výborný, všetkym chutil aj tým ktorým tvaroh moc nechutí.
Suroviny
Cesto: | |
1 |
|
1 |
|
150 g |
|
150 g |
|
300 g |
|
1/2 |
|
Plnka: | |
500 g |
|
150 g |
|
1 |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
1 1/2 (krémový prášok) |
|
3 |
|
1 |
|
Sneh: | |
4 |
|
120 g |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny nahádžeme do misy a vymiešame cesto ktoré rozvaľkáme a prenesiem na vymastený múkou vysypaný plech. (boky si môžeme vytvarovať dvomi nožmi).
-
2
Tvaroh s cukrom vyšľaháme zvyšok miesime varechou (plnka je príliš riedka). Aby zlatý klas nerobil hrudky vymiešame ho v mlieku a potom pridáme k ostatným prísadám (nevaríme). Keď máme plnku vymiešanú vylejeme na cesto a necháme piecť kým sa plnka nesekne (kým nezhustne). Asi pol hodiny.
-
3
Keď vidíme že je plnka hustejšia vyberieme z rúry a natrieme na vrch bielkovú penu.
-
4
Necháme piecť ešte pár minút kým sneh nechytí správnu farbu. Keď je koláč hotoví necháme vychladnúť a koláčik sa nám ozdobí sám :). Keďže sme potrebovali mať koláč čo najrýchlejšie vychladnutý nechali sme ho vonku a kryštálikov na zákusku bolo ešte viacej :)
-
5
Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu