Tvarohový koláč s penou (fotorecept)

Autor receptu: lubka272

Tento recept mám z kuchárskej knihy "Veľká kniha múčnikov". Piekla som ho s mamou v deň ked knám mala prísť Panna Mária. Jé výborný, všetkym chutil aj tým ktorým tvaroh moc nechutí.

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny nahádžeme do misy a vymiešame cesto ktoré rozvaľkáme a prenesiem na vymastený múkou vysypaný plech. (boky si môžeme vytvarovať dvomi nožmi).
  2. Tvaroh s cukrom vyšľaháme zvyšok miesime varechou (plnka je príliš riedka). Aby zlatý klas nerobil hrudky vymiešame ho v mlieku a potom pridáme k ostatným prísadám (nevaríme). Keď máme plnku vymiešanú vylejeme na cesto a necháme piecť kým sa plnka nesekne (kým nezhustne). Asi pol hodiny.
  3. Keď vidíme že je plnka hustejšia vyberieme z rúry a natrieme na vrch bielkovú penu.
  4. Necháme piecť ešte pár minút kým sneh nechytí správnu farbu. Keď je koláč hotoví necháme vychladnúť a koláčik sa nám ozdobí sám :). Keďže sme potrebovali mať koláč čo najrýchlejšie vychladnutý nechali sme ho vonku a kryštálikov na zákusku bolo ešte viacej :)
  5. Dobrú chuť :)