Tvarohový koláč s penou (fotorecept)
Autor receptu: lubka272
Tento recept mám z kuchárskej knihy "Veľká kniha múčnikov". Piekla som ho s mamou v
deň ked knám mala prísť Panna Mária. Jé výborný, všetkym chutil aj tým ktorým tvaroh
moc nechutí.
Postup
- Všetky suroviny nahádžeme do misy a vymiešame cesto ktoré rozvaľkáme a prenesiem na vymastený múkou vysypaný plech. (boky si môžeme vytvarovať dvomi nožmi).
- Tvaroh s cukrom vyšľaháme zvyšok miesime varechou (plnka je príliš riedka).
Aby zlatý klas nerobil hrudky vymiešame ho v mlieku a potom pridáme k ostatným prísadám (nevaríme). Keď máme plnku vymiešanú vylejeme na cesto a necháme piecť kým sa plnka nesekne (kým nezhustne). Asi pol hodiny.
- Keď vidíme že je plnka hustejšia vyberieme z rúry a natrieme na vrch bielkovú penu.
- Necháme piecť ešte pár minút kým sneh nechytí správnu farbu. Keď je koláč hotoví necháme vychladnúť a koláčik sa nám ozdobí sám :). Keďže sme potrebovali mať koláč čo najrýchlejšie vychladnutý nechali sme ho vonku a kryštálikov na zákusku bolo ešte viacej :)
- Dobrú chuť :)