Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 30. septembra 2017
Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept)
Foto: luwinka

Na dnešný sobotný deň som upiekla trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
180 g
180 g
1 bal
50 ml vlažná
50 ml
z 1/2 citróna
2 ČL
50 g
1 konzerva
1 ks
Na vrch:
200 ml




Postup

  1. 1

    Ako prvé si vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Postupne začneme pridávať vlažnú vodu a potom olej. Riadne vymiešame. Múku s práš. do pečiva si rozmiešame. Pridáme do cesta a a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok.

    Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Teraz si na rovnaké časti rozdelíme cesto do troch misiek. Urobíme si citrónové , kakaové a punčové cesto.Do prvej misky si dáme prvú časť cesta pridáme očistenú citrónovú kôru a zľahka zamiešame a máme citrónové cesto. Do druhej misky dáme druhú časť cesta pridáme kakao a vznikne kakaové cesto. A do tretej misky dáme poslednú tretiu časť cesta a pridáme niekoľko kvapiek potravinárskeho farbiva a punčovú arómu a máme punčové cesto.

    Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Po lyžiciach začneme do formy dávať striedavo cestá tak ako je na obrázku.

    Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vrch dáme jahody, na kolieska pokrájaný banán a posypeme s odkvapkanými hrozienkami, ktoré sme mali chvíľu namočené v teplej vode.

    Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečieme na 180 stupňov 35 minút.

    Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené necháme vychladnúť.

  7. 7

    Spravíme šľahačku podľa návodu na obale.

    Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme ju do cukrárenského vrecka a ozdobíme po vrchu. Posypeme čokoládovými kúskami a ozdobnými cukríkami a je hotovo.

    Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dáme stuhnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky, to len preto, aby sa nám dobre krájali rezy, nakoľko šľahačka musí byť stuhnutá.

    Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    V reze.

    Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    :-)

    Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

radost
..dobrota na nedeľu..
hrozienka navrchu nehoreli..??kedysi som robila farebné cestá pudingom-malinový..kakaový..je to "pjekné"..
parížska šľahačka dobrá samaosebe..
pošli..:-)
patroveckypitrs
Tak som sa zadíval na tieto krásne a dobré rezy, až som si musel otvoriť esička. Nech nepregĺgam naprázdno.
luwinka
@Rados ť, hrozienka neprihoreli i ked boli na vrchu, tak som to aj chcela, aby do cesta sa nedostali a preto som povrchu ich posypala.V bode 5 je to vidieť na fotke, že nie sú prihorene . Chutilo nám, takže je to ok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia