Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou fotorecept
Foto: luwinka
Na dnešný sobotný deň som upiekla trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou.
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
180 g |
|
180 g |
|
1 bal |
|
50 ml vlažná |
|
50 ml |
|
z 1/2 citróna |
|
2 ČL |
|
|
|
|
|
50 g |
|
1 konzerva |
|
1 ks |
|
Na vrch: | |
|
|
200 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ako prvé si vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Postupne začneme pridávať vlažnú vodu a potom olej. Riadne vymiešame. Múku s práš. do pečiva si rozmiešame. Pridáme do cesta a a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok.
-
2
Teraz si na rovnaké časti rozdelíme cesto do troch misiek. Urobíme si citrónové , kakaové a punčové cesto.Do prvej misky si dáme prvú časť cesta pridáme očistenú citrónovú kôru a zľahka zamiešame a máme citrónové cesto. Do druhej misky dáme druhú časť cesta pridáme kakao a vznikne kakaové cesto. A do tretej misky dáme poslednú tretiu časť cesta a pridáme niekoľko kvapiek potravinárskeho farbiva a punčovú arómu a máme punčové cesto.
-
3
Formu si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Po lyžiciach začneme do formy dávať striedavo cestá tak ako je na obrázku.
-
4
Na vrch dáme jahody, na kolieska pokrájaný banán a posypeme s odkvapkanými hrozienkami, ktoré sme mali chvíľu namočené v teplej vode.
-
5
Upečieme na 180 stupňov 35 minút.
-
6
Upečené necháme vychladnúť.
- 7
Spravíme šľahačku podľa návodu na obale.
- 8
Dáme ju do cukrárenského vrecka a ozdobíme po vrchu. Posypeme čokoládovými kúskami a ozdobnými cukríkami a je hotovo.
- 9
Dáme stuhnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky, to len preto, aby sa nám dobre krájali rezy, nakoľko šľahačka musí byť stuhnutá.
- 10
V reze.
- 11
:-)
- 7
hrozienka navrchu nehoreli..??kedysi som robila farebné cestá pudingom-malinový..kakaový..je to "pjekné"..
parížska šľahačka dobrá samaosebe..
pošli..:-)