Tripple cheese ravioli s maslovovo-citrónovou omáčkou
Skúšali ste už robiť domáce ravioli? Ja som sa minule prpala s týmito :D Ale stálo to za to. Kombinácia troch druhov syra Zobraziť celý popisSkúšali ste už robiť domáce ravioli? Ja som sa minule prpala s týmito :D Ale stálo to za to. Kombinácia troch druhov syra a svieža citrónová omáčka... mierny vánok leta v tomto pochmúrnom hmlistom a studenom období vždy poteší :P Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit/
Suroviny
| Ravioly: | |
| 2 šálky | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks veľké | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL nasekaná | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Omáčka: | |
| 1/2 šálky | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL nasekaná | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na pracovnú dosku nasypeme múku a do stredu spravíme priehlbinu. Do nej rozbijeme vajcia, osolíme a pridáme olej. Vidličkou vajcia rozšľaháme a postupne primiešavame múku. Vzniknuté cesto miesime a či je dostatočne vymiesené zistíme tak, že keď do neho zatlačíme prst, tak sa cesto vráti. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 20 – 30 minút odpočinúť.
- 2
 Na plnku si v miske zmiešame ricottu, nadrobno nakrájanú mozzarellu, nastrúhaný parmezán a vajce. Osolíme, okoreníme a nakoniec primiešame bazalku.
- 3
 Cesto si rozdelíme na 2 – 4 kusy a natenko rozvaľkáme. Pomocou vykrajovačky alebo pohára vykrojíme kruhy a do stredu dáme trocha plnky. Preložíme na polovicu, kraje pritlačím k sebe najprv prstom a potom pre uistenie sa ešte aj vidličkou. Kto má formičku na ravioli, bude mať prácu jednoduchšiu :D Pripravené ravioli varíme v osolenej vriacej vode.
- 4
 Kým sa ravioli varia, pripravíme si omáčku. Na panvici si rozpustíme maslo, pridáme nadrobno nasekanú šalotku a opekáme 2 – 3 minúty. Potom pridáme citrónovú kôru a šťavu, premiešame a nakoniec pridáme bazalku. Pripravenú omáčku nalejeme na uvarené ravioli, premiešame a podávame posypané nastrúhaným parmezánom.
                                                    
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




                                                        
                                                    
 


Mimochodom, neviem, čo sa stalo, ale zrazu mi prestali chodiť na mail upozornenia, že mám nový komentár. Takže teraz neviem, čo sa tu deje :(