Trhané hovädzie mäso
Trhané hovädzie mäso

Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva fotorecept

Peter Ďurčo
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 30. októbra 2020
Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

600 g
400 ml
60 g
200 g
Bochníky:
550 g
400 ml
15 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, droždia, soli a piva vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu. Urobíme štyri bochníky, ktoré pečieme v rúre pri 230 stupňoch 12 min.

    Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistené mäso nakrájame na väčšie kusy, okoreníme, osolíme, opečieme ho na masle a pridáme bylinky. Zalejeme omáčkou demi glace a konfitujeme domäkka, kým sa mäso nezačne rozpadávať.

    Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom mäso natrháme a vložíme do rozkrojených upečených bochníkov. Pri servírovaní zdobíme fermentovanou zeleninou podľa chuti a fantázie.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Slané chuťovky, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre