Treska

Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom

Autor receptu: redakcia

10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme do hrnca k cibuli, opražíme, zalejeme vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, soľ a varíme 15 minút.
  2. Na rybu použijeme nadstavec na varenie v pare. Naukladáme doň ryby a dáme ich na 10 – 15 minút pariť nad vriacu zeleninovú zmes. Rovnako pripravíme aj romanesco a fava fazuľu.
  3. Vydlabanú tekvicu nakrájame, dáme na plech spolu s tymianom a pečieme v rúre asi 25 minút pri 180 °C. Po upečení vložíme do thermomixu, pridáme soľ, kokosové mlieko a rozmixujeme na jemné pyré.
  4. Papadum čipsy vypražíme v oleji. Citrónovú kôru a petržlenovú vňať nasekáme najemno a k zmesi primiešame soľ maldon.