Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej videorecept
Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.
na 200 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Tresku nakrájame na menšie kúsky, osolíme a uložíme na maslo do pekáča, ktorý sme predom vymastili trochou oleja. Na rybu položíme ďalšie kúsky masla a plátky limetky. Dáme piecť do rúry predhriatej na 200 °C na približne 10 - 15 minút.
- 2
 Zemiaky pozdĺžne nakrájame na mesiačiky, uložíme do olejom vymasteného pekáča, omastíme a dáme piecť.
- 3
 Zmixujeme cesnak, mladú cibuľku a zázvor a zmes opražíme na troche oleja. Pridáme rozmixovanú chilli papričku, papriky a koriander. Všetko spolu orestujeme, ochutíme kurkumou, soľou a čiernym mletým korením. Pridáme smotanu, kúsok masla a šťavu z limetky.
- 4
 Upečenú tresku podávame s upečenými zemiakmi, omáčkou a ozdobené pažítkou a plátkom mrkvy.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu