Vyprážaná treska

Treska s mandľami a so zemiakovou kašou

Autor receptu: palma

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ošúpané zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka.
  2. Medzitým na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a jarnú cibuľku. Scedené zemiaky rozmixujeme dohladka s mliekom, maslom a smotanou. Kašu podľa chuti osolíme a okoreníme a primiešame restovanú cibuľku.
  3. Z vajec, hladkej múky, soli a korenia vymiešame hustejšie cesto. Do cesta prisypeme polovicu mandlí a premiešame. Rybie filé osolíme, obalíme v cestičku a vrch ryby ešte posypeme zvyšnými mandľami.
  4. Obalenú rybu vyprážame v rozpálenom oleji z každej strany, pokiaľ nie je krásne zlatistá. Servírujeme so zemiakovou kašou a mesiačikom citróna.