Vyprážaná treska
Treska s mandľami a so zemiakovou kašou
Autor receptu: palma
4 porcie |
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Ošúpané zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka.
- Medzitým na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a jarnú cibuľku. Scedené zemiaky rozmixujeme dohladka s mliekom, maslom a smotanou.
Kašu podľa chuti osolíme a okoreníme a primiešame restovanú cibuľku.
- Z vajec, hladkej múky, soli a korenia vymiešame hustejšie cesto. Do cesta prisypeme polovicu mandlí a premiešame.
Rybie filé osolíme, obalíme v cestičku a vrch ryby ešte posypeme zvyšnými mandľami.
- Obalenú rybu vyprážame v rozpálenom oleji z každej strany, pokiaľ nie je krásne zlatistá.
Servírujeme so zemiakovou kašou a mesiačikom citróna.
|