Trdelník z DP(fotopostup)

mia2404 - fotkamia2404, 26. júna 2012
Trdelník z DP(fotopostup)
Foto: mia2404

Recept som našla na stránke NoSalty , vyskúšala a musím povedať že je to mňaaaam :-)

Suroviny

150 ml vlažné
1  bal.
7 g
50 g
2 ks
500 g
2 pl + šťipka soli
na obalovanie:
Na potretie pred pečením:
 na potieranie plechoviek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny dáme do DP na program cesto. Po vykysnutí urobíme 2 bochníky a vyvaľkáme cesto hrúbke asi 5mm a narežeme pásiky po dlžke celého cesta. Ktoré potom namotáme na plechovky zabalené do alobalu ( treba potrieť s olejom)

    Trdelník z DP(fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme na 185-190 st pokial nebudú dozlata

    Trdelník z DP(fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení ich potrieme vodou do ktorej rozpustíme vanilkový cukor a hned obalujeme do kakaa , orechov alebo kokosu

    Trdelník z DP(fotopostup) - obrázok 3

Diskusia k receptu

65 komentárov k receptu
Oh, trdelníky milujem od detstva, nosievaka mi ich babička priamo zo Skalice, kde sa pečú tradične, ale takto doma ich upiecť, nie je jednoduché. Musím vyskúšať, ten nápad s tými plechovkami je bezvadný, vďaka za recept...
Už je recept uložený v kuch. knihe. Idú prázdniny, tak babky máme nápad pre vnúčatá. Je to bez plnky. No fasa. Tým alobalom zakryť aj dieru na plechovke??? či to je jedno. To treba ozaj piecť tak na stojáka, ako to máš uložené na plechu? No nápad fantastický.
aj ja som si recept už uložila do kk, je to ozaj výborný nápad, videla som trdelníky robiť na obalenej sklenenej fľaše, ale s tými plechovkami sa mi to páči viac
tento recept ma zaujal pre svoju originalitu. Trdelníky milujem a je to vlastne jediné čo na jarmokoch kupujem. Dávam veľkú pochvalu za úžasný nápad ako upiecť túto obľúbenú pochúťku.
Nápad za milión, to nemá chybu. Len ten postup prípravy by som pozmenila. Do cesta na trdelníky idú len žĺtka. Bielka, ktoré ostali, sa prešľahajú vidličkou a trdelníky sa nimi potrú po namotaní na trdlá a také lepkavé sa pováľajú v zmesi orechov a cukru a až potom sa dajú piecť. Cukor trochu skaramelizuje, orechy sa pripečú a to je potom tá pravá trdelníková chuť. Myslím, že s tými surovými orechmi by chutili inak.
úplne úžasný nápad! robila som raz trdelník a mala som pekné nervy z toho, lebo som ho namotávala na valček a pri našich nerovných plechoch sa mi stále kotúľal dolu, teraz sme boli na rodinnej grilovačke, tak som si tam ukradla plechovky :D len pozerám, že vám to vyšlo na 10 plechoviek a ja som si stihla pred zničením ustrážiť len 9, tak jednu budem musieť ešte niekde šlohnúť :D
Dnes som ich robila a s tými plechovkami sa pracuje naozaj jedna radosť, omnoho lepšie ako valčekom. Z tejto dávky mi vyšlo na 5 plechoviek.
Konečne sa mi podarili (a to som to už chcela po minulých skúsenostiach vzdať).
Takéto som ich mala:


tak to by ma tiež zaujímalo, mne sa pre zmenu zošmyklo lístkové z trubičiek na šamrole, potrhali sa počas pečenia a porúčali sa na plech:-), ale nie všetky...Teraz mám strach aj z trdelníkov...
mia 2404, nebudeš veriť, ale som ich dala samozrejme ležato, ...niektoré sa roztrhali , iné ostali v celku, nerozumiem, skúsim najbližšie, uvidím...robila som ich presne tak, ako som videla na ATV Lacibáčiho - a to je macher
veľmi šikovné,vyskúšam :-) veľa ľudí špekuluje o alobale,že ktorá strana sa dáva hore alebo dolu lesklou stranou. to že je jedna strana lesklá a druhá matná je len výsledok technologického spracovania hliníka- teda je to úplne jedno :-))
Ešte si overím: postaviť na plech na stojáka, aby nemali zležanú spodnú stranu že?
No parádne je to vymyslené: takže prázdne plechovice od piva, prípadne konzervy na šunku .....Super žienky tie slovenské kuchárky a kutilky.
idú sa skúšať, dnes je na to pravý deň, vonku vyzerá že bude pršať, v telke samá telenovela a ja lenivá tak aspoň niečo dobreé do bruška bude, a poteší hádam aj deti.... :)

Pridaj komentár k receptu: