Trdelník z DP(fotopostup)

mia2404 - fotkamia2404, 26. júna 2012
Trdelník z DP(fotopostup)
Foto: mia2404

Recept som našla na stránke NoSalty , vyskúšala a musím povedať že je to mňaaaam :-)

Suroviny

150 ml vlažné
1  bal.
7 g
50 g
2 ks
500 g
2 pl + šťipka soli
na obalovanie:
Na potretie pred pečením:
 na potieranie plechoviek




Postup

  1. 1

    Suroviny dáme do DP na program cesto. Po vykysnutí urobíme 2 bochníky a vyvaľkáme cesto hrúbke asi 5mm a narežeme pásiky po dlžke celého cesta. Ktoré potom namotáme na plechovky zabalené do alobalu ( treba potrieť s olejom)

    Trdelník z DP(fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme na 185-190 st pokial nebudú dozlata

    Trdelník z DP(fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení ich potrieme vodou do ktorej rozpustíme vanilkový cukor a hned obalujeme do kakaa , orechov alebo kokosu

    Trdelník z DP(fotopostup) - obrázok 3

Diskusia k receptu

fatima30
ty si aka sikovna super napad vyskusam uz tolko krat som rozmyslala ako to urobit bez valceka.........super!!!!!
pivonka
Teda, to je nápad! Myslela by som, že cesto stečie po naolejovanom alobale dolu, a nie. Super!
radulienka
Oh, trdelníky milujem od detstva, nosievaka mi ich babička priamo zo Skalice, kde sa pečú tradične, ale takto doma ich upiecť, nie je jednoduché. Musím vyskúšať, ten nápad s tými plechovkami je bezvadný, vďaka za recept...
modrykamen
Nápad ako hrom, najbližšie odskúšam. Piecť zrejme v teplovzdušnej rúre, aby sa rovnomerne prepiekli.
bambitka
úúúúžasný nápad:)))))na Slovensku sú veľmi šikovné žienky :)
neposed
tak toto nema chybu a ze sa to da na plechovkach, to by ma nenapadlo. Vdaka za recept, samo zrejme, ukladam.
neposed
a este pre istotu, ktora strana alobalu ide priamo pod cesto? Teda na ktoru sa tie pasiky namotavaju?
babkamt
Klobúk dole. Fajn nápad s plechovkami. Trdelníky mám rada.
garanco
Výborný nápad !!!!!!!!!! (niet k tomu čo dodať)
soncya
všetky baby ma predbehli, ale je to s tými plechovkami fakt unikátny nápad! Ukladám do KK. ďakujem
izabella929
vyzerá skvele.-)) priznám sa nikdy som to ešte nerobila, ale moja švagrinká tá je majster a vždy mi napečie, ke´d tam prídem.-))
rybarik2
Nápad za milión. Mám valce na trdelníky, ale toto je super nápad.
ela77
Už je recept uložený v kuch. knihe. Idú prázdniny, tak babky máme nápad pre vnúčatá. Je to bez plnky. No fasa. Tým alobalom zakryť aj dieru na plechovke??? či to je jedno. To treba ozaj piecť tak na stojáka, ako to máš uložené na plechu? No nápad fantastický.
medovnicek
aj ja som si recept už uložila do kk, je to ozaj výborný nápad, videla som trdelníky robiť na obalenej sklenenej fľaše, ale s tými plechovkami sa mi to páči viac
helca103
tento recept ma zaujal pre svoju originalitu. Trdelníky milujem a je to vlastne jediné čo na jarmokoch kupujem. Dávam veľkú pochvalu za úžasný nápad ako upiecť túto obľúbenú pochúťku.
sovka62
Nápad za milión, to nemá chybu. Len ten postup prípravy by som pozmenila. Do cesta na trdelníky idú len žĺtka. Bielka, ktoré ostali, sa prešľahajú vidličkou a trdelníky sa nimi potrú po namotaní na trdlá a také lepkavé sa pováľajú v zmesi orechov a cukru a až potom sa dajú piecť. Cukor trochu skaramelizuje, orechy sa pripečú a to je potom tá pravá trdelníková chuť. Myslím, že s tými surovými orechmi by chutili inak.
sonijamt
zbožňujem trdelníky, mňááám, super nápad tie plechovky, recept ukladám
tori111222
paráda.. a dajú sa potom pekne zobrať dole s tých plechovíc??1*************
honestka
suhlasim, dobry napad s pouzitim plechovic.
@trori111222. kludne si mozes alobal nastriekat olejom, neviem ako toto cesto pracuje, ale na obrazku vidno, ze vnutro je hladke takze zrejme sa zosuchli krasne dole
zdezda
Nádhera, bomba nápad, proste si super varecháčka :-))))
niniatko
úplne úžasný nápad! robila som raz trdelník a mala som pekné nervy z toho, lebo som ho namotávala na valček a pri našich nerovných plechoch sa mi stále kotúľal dolu, teraz sme boli na rodinnej grilovačke, tak som si tam ukradla plechovky :D len pozerám, že vám to vyšlo na 10 plechoviek a ja som si stihla pred zničením ustrážiť len 9, tak jednu budem musieť ešte niekde šlohnúť :D
stacy77777
skvelý nápad s tými plechovkami,šikulka,pekne si si poradila,trdelníky vyzerajú nádherne
mia2404
@niniatko : na jednu dávku ti stači 7-8 plechoviek :-), ja to mám z 1kg múky a potrebovala som 14 plechoviek , ale to závisí aj od toho ako vyvaľkáš cesto
stazka27
a dajú sa tie plechovky s alobalom použit viac krat?alebo zakaždym menit alobal?
niniatko
Dnes som ich robila a s tými plechovkami sa pracuje naozaj jedna radosť, omnoho lepšie ako valčekom. Z tejto dávky mi vyšlo na 5 plechoviek.
Konečne sa mi podarili (a to som to už chcela po minulých skúsenostiach vzdať).
Takéto som ich mala:


mony88
Mne sa to cesto nechce dať nejak do kopy, robila som to mixerom a je nejaké sypké, neviete mi niekto poradiť čo s tým ?
mia2404
@mony88 : nevynechala si niečo??? , inak neviem predstavit ako to možeš mať sypké, alebo poprípade tam pridaj troška vlažného mlieka ešte
luclip
prečo sa mi z plechoviek zošmyklo cesto, keď som ho dala do rúry upiecť?
medulienka122
tak to by ma tiež zaujímalo, mne sa pre zmenu zošmyklo lístkové z trubičiek na šamrole, potrhali sa počas pečenia a porúčali sa na plech:-), ale nie všetky...Teraz mám strach aj z trdelníkov...
mia2404
@medulienka122 : šamrole som robila iba raz ale to som dávala ležato a pekne sa upiekli , ale trdelníky ked natočíš dobre tak by sa nemali zošmýknut ani potrhat
turistka
@Mia2404 , Tvoj nápad, keby bola súťaž o ten najlepší, tak ver, že by si u mňa vyhrala 1.cenu, tak nech i do budúcna nás s niečim podobným prekvapíš.
medulienka122
mia 2404, nebudeš veriť, ale som ich dala samozrejme ležato, ...niektoré sa roztrhali , iné ostali v celku, nerozumiem, skúsim najbližšie, uvidím...robila som ich presne tak, ako som videla na ATV Lacibáčiho - a to je macher
vanilka111
veľmi šikovné,vyskúšam :-) veľa ľudí špekuluje o alobale,že ktorá strana sa dáva hore alebo dolu lesklou stranou. to že je jedna strana lesklá a druhá matná je len výsledok technologického spracovania hliníka- teda je to úplne jedno :-))
hubata
Ešte si overím: postaviť na plech na stojáka, aby nemali zležanú spodnú stranu že?
No parádne je to vymyslené: takže prázdne plechovice od piva, prípadne konzervy na šunku .....Super žienky tie slovenské kuchárky a kutilky.
evicka63
idú sa skúšať, dnes je na to pravý deň, vonku vyzerá že bude pršať, v telke samá telenovela a ja lenivá tak aspoň niečo dobreé do bruška bude, a poteší hádam aj deti.... :)
mia2404
@evicka63 : dúfam že vám trdelníky podarili a aj chutili :-), aj ked bolo také upršané počasie :-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia