Tofu karí s cícerom a špenátom (fotorecept)
Autor receptu: tutikompoty
Obmena receptu. Trocha vegetariánska.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu pokrájanú na vačšie mesiačiky si opražíme spolu s posekaným cesnakom na kokosovom oleji, osolíme a pridáme aj drvenú rascu. Po 2 minútach pridáme korenie: Garam masala a Kari. Množstvo korenia zhruba 1 PL garam masala a 1 PL kari.
- Do cibuľky a cesnaku pridáme nasekané paradajky a pražíme zmes cca 2 - 3 minúty. Občas miešame. Potom zakryjeme pokrievkou a necháme cca 3 - 5 minút trochu podusiť.
- Vznikne nám takáto zmes, do ktorej pridáme polovicu plechovky (cca 120ml) kokosového mlieka. Premiešame a necháme jemne prevrieť max 1 minútu.
- Takto prevretú zmes si prelejeme do hrnca a rozmiešame ručným mixérom. Dôkladne. Kto je detailista, môže to aj prepasírovať, ale myslím, že nie je treba.
- Do rozmiešaného "už kari", ktoré vrátime naspať na panvicu, pridáme zvyšné kokosové mlieko, nakrájané tofu na kocky a taktiež všetok cícer. Premiešame a necháme 2-3 minútky variť pod pokrievkou.
- Nakoniec primiešame dostatok špenátových listov a taktiež čerstvý/mrazený koriander. Hotovo a dobrú chuť :)