Tofu kari s cícerom a špenátom (fotorecept)

Autor receptu: tutikompoty

Obmena receptu. Trocha vegetariánska.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu pokrájanú na vačšie mesiačiky si opražíme spolu s posekaným cesnakom na kokosovom oleji, osolíme a pridáme aj drvenú rascu. Po 2 minútach pridáme korenie: Garam masala a Kari. Množstvo korenia zhruba 1 PL garam masala a 1 PL kari.
  2. Do cibuľky a cesnaku pridáme nasekané paradajky a pražíme zmes cca 2 - 3 minúty. Občas miešame. Potom zakryjeme pokrievkou a necháme cca 3 - 5 minút trochu podusiť.
  3. Vznikne nám takáto zmes, do ktorej pridáme polovicu plechovky (cca 120ml) kokosového mlieka. Premiešame a necháme jemne prevrieť max 1 minútu.
  4. Takto prevretú zmes si prelejeme do hrnca a rozmiešame ručným mixérom. Dôkladne. Kto je detailista, môže to aj prepasírovať, ale myslím, že nie je treba.
  5. Do rozmiešaného "už kari", ktoré vrátime naspať na panvicu, pridáme zvyšné kokosové mlieko, nakrájané tofu na kocky a taktiež všetok cícer. Premiešame a necháme 2-3 minútky variť pod pokrievkou.
  6. Nakoniec primiešame dostatok špenátových listov a taktiež čerstvý/mrazený koriander. Hotovo a dobrú chuť :)