Teľacie ragú so šampiňónmi a špenátovými palacinkami

Ľubomír Galbavý a Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 15. novembra 2015
Teľacie ragú so šampiňónmi a špenátovými palacinkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (alebo stehno)
100 g
200 g
25 g
250 ml
250 ml
200 ml
Palacinky:
100 g
4 ks
0,5 l
štipka
300 g




Postup

  1. 1

    Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vývarom, vínom a smotanou, povaríme, pridáme udusené šampiňóny a na rezance pokrájané upečené teľacie mäso. Pridáme korenie, soľ a nadrobno posekanú petržlenovú vňať.

  2. 2

    Palacinky: Špenát rozmixujeme, pridáme vajcia, mlieko, celozrnnú múku, soľ a z pripraveného cesta upečieme tenké palacinky. Pečieme ich na panvici s trochou oleja a nesmú hnednúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia