Teľacie mäso
Teľacie osso buco
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
180 minút príprava |
Postup- Porcie mäsa osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na
oleji mäso opečieme dozlata z oboch strán
a preložíme na vyšší plech.
- Do výpeku po mäse vložíme maslo, na
kocky nakrájanú cibuľu na ňom pozvoľna
opečieme, šťavu okoreníme, podlejeme
vínom, necháme odpariť a potom pridáme
paradajky a vývar. Paradajkovým rozvarom zalejeme mäso, prikryjeme a pri 150 °C pečieme
1,5 –2 hodiny.
- Gremolata: Petržlenovú vňať a cesnak
nasekáme najemno, spolu s nastrúhanou citrónovou
kôrou vložíme k mäkkému mäsu a ešte
5 minút pečieme.
- Podávame so zemiakovou kašou.
|