Teľacie mäso

Teľacie osso buco

Autor receptu: redakcia

4
porcie
180 minút
príprava

Postup

  1. Porcie mäsa osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na oleji mäso opečieme dozlata z oboch strán a preložíme na vyšší plech.
  2. Do výpeku po mäse vložíme maslo, na kocky nakrájanú cibuľu na ňom pozvoľna opečieme, šťavu okoreníme, podlejeme vínom, necháme odpariť a potom pridáme paradajky a vývar. Paradajkovým rozvarom zalejeme mäso, prikryjeme a pri 150 °C pečieme 1,5 –2 hodiny.
  3. Gremolata: Petržlenovú vňať a cesnak nasekáme najemno, spolu s nastrúhanou citrónovou kôrou vložíme k mäkkému mäsu a ešte 5 minút pečieme.
  4. Podávame so zemiakovou kašou.