Teľací wellington
Teľací wellington

Teľací wellington s hríbovým fášom a so zemiakovou kašou

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurantu hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 24. apríla 2019
Teľací wellington s hríbovým fášom a so zemiakovou kašou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií

Suroviny

500 g
20 g
100 ml
50 g
2 ks
1 ks
1 ks
10 g
500 ml
600 g
1 kg
10 g
8 plátkov
1 bal.
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájané očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Zemiaky scedíme, pridáme ohriate mlieko s maslom a vyšľaháme dohladka. Medvedí cesnak umyjeme, osušíme, nakrájame a pridáme do zemiakovej kaše. Kašu dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Nakrájame koreňovú zeleninu a cibuľu. Pripravíme hrniec, do ktorého dáme olej a vložíme koreňovú zeleninu, ktorú opečieme dozlata. Pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme spolu s koreňovou zeleninou. Zaprášime múkou, premiešame a podlejeme silným zeleninovým vývarom. Zeleninu uvaríme domäkka a rozmixujeme dohladka.

  3. 3

    Hríby nakrájame na drobné kocky. Rozpálime panvicu, hríby opečieme na panvici, vyberieme, rozmixujeme na tuhú hmotu, ktorú potom ešte restujeme na panvici, aby sme z nej odstránili zvyšky vody.

  4. 4

    Teľacie karé umyjeme a očistíme. Mäso rozdelíme na 180 g porcie, osolíme a okoreníme. Rozpálime olej na panvici a mäso opekáme 4–5 minút. Vyberieme z panvičky a necháme odležať.

  5. 5

    Mäso potrieme horčicou. Roztiahneme potravinársku fóliu, na ktorú uložíme dva plátky prosciutta. Na prosciutto dáme lyžicu hríbového fášu. Navrch fášu dáme kúsok papiera na pečenie. Pomocou valčeka a papiera na pečenie roztiahneme fáš na tenkú vrstvu po celom prosciutte. Dáme preč papier, na kraj prosciutta položíme mäso a obalíme ho prosciuttom a fášom.

  6. 6

    Rozvaľkáme štrúdľové cesto, vykrojíme z neho kus na obalenie mäsa. Mäso položíme na cesto, zrolujeme do rolády a uzatvoríme konce cestom. Cesto navrchu jemne nakrojíme na pásiky, potrieme žĺtkom a dáme piecť do rúry zohriatej na 180 °C na 20 minút.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: