Teľací guláš

Teľací smotanový guláš

Autor receptu: redakcia

4
porcie
150 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Teľacie mäso nakrájame na väčšie kusy, osolíme a okoreníme, prudko orestujeme na oleji, vyberieme z výpeku a odložíme bokom. Do výpeku pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak, krátko orestujeme, pridáme paradajkový pretlak, trochu cukru, biele víno, vínny ocot, mletú papriku a prilejeme hovädzí vývar.
  2. Do tejto zmesi vložíme mäso. Ideálne je to robiť v hrnci, ktorý môžeme vložiť do rúry. Prikryjeme a dáme do rúry na 160 stupňov piecť na 1,5–2 hodiny.
  3. Hotové mäso vyberieme z omáčky, pridáme čili podľa chuti. Zvlášť spolu zmiešame šľahačkovú a kyslú smotanu s trochou múky a túto zmes vmiešame do guláša, povaríme. Dochutíme nastrúhanou citrónovou kôrou a vložíme naspäť mäso. Servírujeme so zemiakovými knedličkami alebo špeclami.