Teľací guláš
Teľací smotanový guláš
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
150 minút príprava |
Postup- Teľacie mäso nakrájame na väčšie kusy, osolíme a okoreníme, prudko orestujeme na oleji, vyberieme z výpeku a odložíme bokom. Do výpeku pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak,
krátko orestujeme, pridáme paradajkový pretlak, trochu cukru, biele víno, vínny ocot, mletú papriku a prilejeme hovädzí vývar.
- Do tejto zmesi vložíme mäso. Ideálne je to robiť v hrnci, ktorý môžeme vložiť do rúry. Prikryjeme a dáme do rúry na 160 stupňov piecť
na 1,5–2 hodiny.
- Hotové mäso vyberieme z omáčky, pridáme čili podľa
chuti. Zvlášť spolu zmiešame šľahačkovú a kyslú
smotanu s trochou múky a túto zmes vmiešame do guláša, povaríme. Dochutíme nastrúhanou citrónovou kôrou a vložíme naspäť mäso. Servírujeme so zemiakovými
knedličkami alebo špeclami.
|