Teľací steak
Teľací steak

Teľací rumpsteak s baby zemiakmi a grilovanou zeleninou

Štefan Otrošina
hotel Kalix v Poprade, 9. júla 2022
Teľací rumpsteak s baby zemiakmi a grilovanou zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1,5 kg
1 kg
2 ks
Majonéza:
2 ks
250 ml
Grilovaná zelenina:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teľacie mäso očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. Môžeme ich pripraviť metódou sous vide, teda osolíme a okoreníme, pridáme kúsok masla, rozmarínu, tymianu a zavákuujeme. Pripravujeme pri teplote 54 stupňov 45 minút. Alebo dáme pripravovať s rovnakými surovinami do rúry v prikrytej nádobe.

  2. 2

    Baby zemiaky uvaríme v šupke, po uvarení ich prekrojíme na polovice, opečieme ich na panvičke s maslom pekne dozlatista a takisto opečieme aj pak choi.

  3. 3

    Majonéza: Zo žĺtkov, z oleja, soli, korenia, horčice a citrónovej šťavy vymiešame domácu majonézu.

  4. 4

    Šampiňóny, cuketu a mrkvu ugrilujeme s grilovacím korením na panvici alebo grile, osolíme. Podávame všetko spolu.

Recept je zaradený do kategórií:
Teľacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha