Tekvicový prívarok s kôprom
Foto: danielajemojemeno
Tento recept ma naučila mama. Je to jedlo môjho detstva. Všetka zelenina je z našej záhrady. Výborné a zdravé!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé si ošupíme tekvicu, z ktorej vydlabeme stred (ten zahodíme). Tekvicu umyjeme a nadrobno nastrúhame.
- 2
Do stredne veľkého hrnca dáme osmažiť na kocky nakrájanú cibuľu na oleji. Keď je cibuľa už osmažená do sklovita, pridáme tekvicu a posolíme, aby tekvica pustila vodu. Chvíľu restujeme, potom pridáme od oka 0,5 až 1 l vriacej vody v závislosti od množstva tekvice. Prikryjeme a necháme dusiť.
- 3
Občas premiešame a keď už je tekvica takmer rozvarená, pridáme postupne 200 ml mlieka a stále miešame. Po chvíli začneme pomaly pridávať aj smotanu. Pridáme nadrobno nakrájaný kôpor. Necháme variť dokým tekvica nie je hotová. Nakoniec pridáme 2 PL octu a necháme prevariť. Podľa chuti dosolíme.
- 4
Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na štvrtiny a dáme variť do slanej vody na 15 minút. Uvarené zemiaky scedíme a pridáme do nich nadrobno nakrájanú pažítku a kúsok masla. Premiešame.
- 5
Tekvicový prívarok podávame so zemiakmi a vajíčkami uvarenými natvrdo, už ako kto má rád. Môžeme pridať aj opečenú slaninku alebo špekáčik či klobásku.
Tiež tekvicový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Voda sa pridáva postupne, aby to nebolo príliš riedke. Keby sme nepridali žiadnu vodu, bola by z toho kaša.