Lečový Bulgur Pilav fotorecept
Foto: cesminaz
Jednoduchá chutná rýchlovka :-)
príprava
Suroviny
3,5 dl (alebo na hrubo drvený) |
|
1 fľaša (7 dl) |
|
1 ks |
|
50-100 g (82 %) |
|
trocha |
|
podľa chuti |
|
5 dl (na podliatie) |
|
Postup
-
1
Tento pilav je strašne jednoduchý. Je to proste rýchlovka, keď potrebujete niečo varené pod zub :-) Pripravíme si suroviny... Odmeráme si 3,5 dl bulguru, ja som dala celozrnný, ale kľudne dajte aj hrubozrnný :-) Ďalej jednu 7 dl fľašu leča - ja tu mám svoje domáce, tento rok som ho naodkladala dosť :-) Ďalej kúsok masla a buď 1 veľkú cibuľu alebo 2 stredné.
-
2
Do jednej panvice dáme trocha oleja, na ktorom si zosklovatíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme bulgur a necháme trocha spolu poškvrčať. Napokon pridáme lečo a ešte 5 dl vody. (Preto 5 dl, lebo v leče som mala 2 dl štavy a vlastne dokopy by trebalo na 3,5 dl bulguru 7 dl vody) Podľa potreby osolíme (šťava má chutit slanšie) a podľa chuti môžme pridať aj Isot. Nakoniec naukladáme na vrch kúsky masla a necháme zakryté na strednom ohni variť/vrieť. Varíme ho cca 15 minút (celozrnný bulgur) vlastne treba variť dovtedy, kým bulgur nepopije 3/4 tekutiny :-) Miešať sa celý čas nesmie, len pomykať občas panvicou, aby sa obsah popohýnal.
-
3
Keď tých 3/4 tekutiny popilo, tak treba pilav odstaviť bokom a nechať ho cca 15-20 minút zakrytý odstáť, aby vsiakol ešte tú zvyšnú tekutinu.
-
4
A potom môžme Pilav podávať ;-) Chutí aj takto samotný, lebo to maslo mu dalo "extra" výbornú chuť, ale kľudne si k tomu môžte dať aj prílohu aká vám chutí a pasuje ;-P Dobrú chuť.
Diskusia k receptu