Bulgur s lečom
Bulgur s lečom

Lečový Bulgur Pilav fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 4. decembra 2018
Lečový Bulgur Pilav (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduchá chutná rýchlovka :-)

35 minút
príprava

Suroviny

3,5 dl (alebo na hrubo drvený)
1 fľaša (7 dl)
1 ks
50-100 g (82 %)
trocha
podľa chuti
5 dl (na podliatie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tento pilav je strašne jednoduchý. Je to proste rýchlovka, keď potrebujete niečo varené pod zub :-) Pripravíme si suroviny... Odmeráme si 3,5 dl bulguru, ja som dala celozrnný, ale kľudne dajte aj hrubozrnný :-) Ďalej jednu 7 dl fľašu leča - ja tu mám svoje domáce, tento rok som ho naodkladala dosť :-) Ďalej kúsok masla a buď 1 veľkú cibuľu alebo 2 stredné.

    Lečový Bulgur Pilav (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do jednej panvice dáme trocha oleja, na ktorom si zosklovatíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme bulgur a necháme trocha spolu poškvrčať. Napokon pridáme lečo a ešte 5 dl vody. (Preto 5 dl, lebo v leče som mala 2 dl štavy a vlastne dokopy by trebalo na 3,5 dl bulguru 7 dl vody) Podľa potreby osolíme (šťava má chutit slanšie) a podľa chuti môžme pridať aj Isot. Nakoniec naukladáme na vrch kúsky masla a necháme zakryté na strednom ohni variť/vrieť. Varíme ho cca 15 minút (celozrnný bulgur) vlastne treba variť dovtedy, kým bulgur nepopije 3/4 tekutiny :-) Miešať sa celý čas nesmie, len pomykať občas panvicou, aby sa obsah popohýnal.

    Lečový Bulgur Pilav (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď tých 3/4 tekutiny popilo, tak treba pilav odstaviť bokom a nechať ho cca 15-20 minút zakrytý odstáť, aby vsiakol ešte tú zvyšnú tekutinu.

    Lečový Bulgur Pilav (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A potom môžme Pilav podávať ;-) Chutí aj takto samotný, lebo to maslo mu dalo "extra" výbornú chuť, ale kľudne si k tomu môžte dať aj prílohu aká vám chutí a pasuje ;-P Dobrú chuť.

    Lečový Bulgur Pilav (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Určite je to dobré. Len s bulgurom som to ešte nerobila. Musím vyskúšať. Ja robím tak isto len s ryžou. Len ryžu varím zvlášť a potom pridávam lečo. V lete čerstvé a v zime zavárané. S bulgurom je to zrejme zdravšie.

Pridaj komentár k receptu: