Tekvicový bulgur pilav

Tekvicový bulgur pilav (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborná, jednoduchá a rýchla príloha :-)

10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Použila som z jednej strednej tekvice polovicu, to je cca 1 kg neočistenej. Tekvicu pokrájame na malé kocky, taktieť aj cibuľu, papriku a paradajky. Bulgur som použila celozrnný, ale kľudne použite aj hrubo drvený. Ďalej Isot, paprikovú pastu, alebo doma robenú kapiovú pastu. Maslo, korenie a mätu.
  2. Do panvice dáme trocha oleja a maslo. Pridáme papriku s spolu s cibuľou, trocha osolíme a necháme zosklovatieť. Potom pridáme tekvicu, trocha osolíme a chvíľku zakryté podusíme. Len aby zmenšila objem.
  3. Následne pridáme bulgur, paprikovú pastu a necháme chvíľku spolu poškvrčať. Potom zalejeme 6 dl vody, pridáme paradajky, soľ, čierne korenie, isot a mätu. Dobre premiešame, zakryjeme a necháme na strednom ohni cca 10-15 minút vrieť/variť. Miešať sa nesmie, vždy len pomykáme panvicou, aby sa jej obsah popohýnal :-) Treba občas kuknúť a keď už bulgur vsiakol do seba 3/4 tekutiny/vody (to je za tých cca 10-15min) tak zakryjeme späť a panvicu odstavíme bokom. Necháme takto postáť cca 15-20 minút, aby bulgur vsiakol do seba ešte zvyšnú tekutinu :-)
  4. A môže sa podávať :-) Prílohu si už zvolí každý podla chuti.
  5. My sme mali k tomu ako prílohu jahňacie stehno na oregane :-)
  6. Dobrú chuť.