Sójový guláš
Tekvicovo-sójový guláš s orzom
Autor receptu: blissofplants
Ak práve nemáte doma tekvicu, môže sa nahradiť zemiakmi.
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Zohrejeme olej vo veľkom hrnci na strednom ohni.
- Pridáme nakrájanú cibuľu, papriku, stonkový zeler a pár minút restujeme.
- Po pár minútach restovania vložíme bobkový list, nadrobno nakrájaný cesnak, sušené bylinky a po minútke môžeme pridať sójové kocky a na 2 cm kocky nakrájanú tekvicu.
- Zalejeme vodou, zakryjeme hrniec a varíme zhruba 15 minút.
- Dobre ochutíme. Pridáme paradajky v konzerve a varíme kým zelenina a sója sú mäkké.
- Guláš môžeme servírovať s uvarenou ryžou, v mojom prípade orzo, keďže som mala z predchádzajúceho jedla, alebo čerstvým chlebíkom.