Sójový guláš

Tekvicovo-sójový guláš s orzom

Autor receptu: blissofplants

Ak práve nemáte doma tekvicu, môže sa nahradiť zemiakmi.

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zohrejeme olej vo veľkom hrnci na strednom ohni.
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu, papriku, stonkový zeler a pár minút restujeme.
  3. Po pár minútach restovania vložíme bobkový list, nadrobno nakrájaný cesnak, sušené bylinky a po minútke môžeme pridať sójové kocky a na 2 cm kocky nakrájanú tekvicu.
  4. Zalejeme vodou, zakryjeme hrniec a varíme zhruba 15 minút.
  5. Dobre ochutíme. Pridáme paradajky v konzerve a varíme kým zelenina a sója sú mäkké.
  6. Guláš môžeme servírovať s uvarenou ryžou, v mojom prípade orzo, keďže som mala z predchádzajúceho jedla, alebo čerstvým chlebíkom.