Krémová cuketová polievka
Krémová cuketová polievka

Talianska krémová cuketová polievka

siuuu - fotkasiuuu, 21. augusta 2019
Talianska krémová cuketová polievka
Foto: siuuu

Krémovú cuketovú polievku varím podľa receptu Marcela Ihnačáka už pekných pár rokov a je výborná. Túto taliansku verziu som niekde zazrela a musela som Zobraziť celý popisKrémovú cuketovú polievku varím podľa receptu Marcela Ihnačáka už pekných pár rokov a je výborná. Túto taliansku verziu som niekde zazrela a musela som ju vyskúšať, pretože som bola zvedavá na rozdiel v chuti oproti uvedenej klasike. Neverila som, že trocha čerstvej bazalky a parmezán dokážu urobiť takú výbornú chuť. A keďže cuketová sezóna je ešte v plnom prúde, tak receptík posúvam ďalej.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4-5 PL
1 PL posekaný
1 hrsť čerstvá
1 kg čerstvá
3/4 l
50 g strúhaný
0,5 dl (alebo na varenie)




Postup

  1. 1

    Na oleji pár sekúnd opekáme posekaný cesnak a hrsť posekanej bazalky, pridáme očistenú a pokrájanú cuketu, premiešame, zalejeme zeleninovým vývarom a varíme cca 8-10 minút (cuketa musí byť mäkká). Malú časť cukety odoberieme a zvyšok rozmixujeme do hladka.

  2. 2

    Pridame strúhaný parmezán a smotanu, prevaríme a podávame s kúskami odloženej cukety, hoblinami parmezánu a troškou posekanej bazalky alebo petržlenovej vňate.

Diskusia k receptu

haji
Pěkné, chutné, jednoduché - receptík se mi líbí, foto nemá chybu!
drajan
Vyskúšam, dobrá inšpirácia. Ja robím takto - na masle a troche oliv. oleja osmažím cibulu, pridám na kocky cuketu, trochu osmažím, zalejem vývarom, ked zmäkne cuketa, tak rozmixujem, pridám rozpučený cesnak, dochutím ak treba, pridám ešte lyžicu masla... podávam s krutónmi alebo s cuketovými muffinami. Tiež je veľmi chutná , varím ju už celé roky a vždy si na nej pochutíme. Samozrejme na tanieri sa môže prichutiť parmezánom, obyč. tvrdým syrom, či lyžicou kyslej smotany. Všetko záleží od konzumenta, čo má rád.
1x siuuu
zolik
Výborná polievka, len ja som nepodlievala vývarom, ale bielym suchým vínom a trochou prevarenej vody. Doma bol velmi pozitívny ohlas, že “famózna”. Kým je sezóna cukiet, tak ju budem určite ešte opakovať. Ďakujem za recept a pozdravujem.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia