Talianska krémová cuketová polievka
Foto: siuuu
Krémovú cuketovú polievku varím podľa receptu Marcela Ihnačáka už pekných pár rokov a je výborná. Túto taliansku verziu som niekde zazrela a musela som Zobraziť celý popisKrémovú cuketovú polievku varím podľa receptu Marcela Ihnačáka už pekných pár rokov a je výborná. Túto taliansku verziu som niekde zazrela a musela som ju vyskúšať, pretože som bola zvedavá na rozdiel v chuti oproti uvedenej klasike. Neverila som, že trocha čerstvej bazalky a parmezán dokážu urobiť takú výbornú chuť. A keďže cuketová sezóna je ešte v plnom prúde, tak receptík posúvam ďalej.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4-5 PL |
|
1 PL posekaný |
|
1 hrsť čerstvá |
|
1 kg čerstvá |
|
3/4 l |
|
50 g strúhaný |
|
0,5 dl (alebo na varenie) |
|
Postup
-
1
Na oleji pár sekúnd opekáme posekaný cesnak a hrsť posekanej bazalky, pridáme očistenú a pokrájanú cuketu, premiešame, zalejeme zeleninovým vývarom a varíme cca 8-10 minút (cuketa musí byť mäkká). Malú časť cukety odoberieme a zvyšok rozmixujeme do hladka.
- 2
Pridame strúhaný parmezán a smotanu, prevaríme a podávame s kúskami odloženej cukety, hoblinami parmezánu a troškou posekanej bazalky alebo petržlenovej vňate.
Tiež cuketová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Som rada, že polievočka chutila.