Plnená bravčová krkovička

Taká obyčajná krkovička (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Pretože ide pôst, tak nech si ešte trochu pomaškrtíme.

5
porcií
30 minút
príprava
180 minút
na 160 - 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé podusíme na troche oleja pokrájanú cibuľu do červena a na zaver pridáme strúhaný cesnak. Ja som mal slaninu, ktorú bolo treba minúť. Tá tam nemusí byť. Necháme vychladnúť.
  2. Zmiešame všetky suroviny na plnku plus opraženú cibuľu. Vajcia dáme na krajec chleba alebo rožok jedno vajce.
  3. Krkovičku narežeme a vytvoríme kapsu, ktorú naplníme plnkou. Ak vám zvýši plnka, tak dajte do sáčku, uzavrite a uvarte vo vode.
  4. Uzavrieme, aby plnka ostala dnu počas pečenia. Mäso dobre osolíme a posypeme rascou a strúhaným cesnakom. Dáme do hrnca a podlejeme vodou. Hrniec zakryjeme, vložíme do rúry na dve a pol hodiny a pečieme pri 160 °C domäkka. Čas a teplotu prispôsobte vlastnej rúre. Potom si zarobíme zmes na potretie mäsa a ňou výdatne potrieme mäso a bez zakrytia dáme späť do rúry na 30 minút zapiecť do červena pri teplote 200 °C.
  5. Po tejto dobe mi ostala takáto nádhera ani zaostriť som nemohol, jednak to bolo horúce a foťák tiež slintal od vône.
  6. Necháme trochu ochladnúť a môžeme krájať. Zle sa krájalo, lebo mäso bolo mäkké ako vatička.
  7. Nejakú prílohu k tomu a hrče za ušami.