Cestoviny

Tagliatelle s kuracím mäsom a modrým syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Tagliatelle uvaríme v osolenej vode a scedíme. Vlašské orechy opečieme nasucho na panvici, potom pokvapkáme olejom a pridáme cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme rozmarín, trochu ešte opečieme. Do zmesi pridáme uvarené tagliatelle, zamiešame. Potom ich preložíme do misky.
  2. Na tú istú panvicu nalejeme olej, rozohrejeme, pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia a pri vysokej teplote opečieme. Osolíme, okoreníme, pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a ešte opekáme. Pridáme syr, mascarpone a smotanu na varenie, dochutíme. Povaríme pri nízkej teplote. Potom do zmesi pridáme cestoviny, premiešame a ešte prehrejeme. Pridáme olivy, zopár si necháme na ozdobenie.
  3. Pripravíme zmes z medu, balzamika a rozmarínu a vložíme do nej nakrájanú hrušku, necháme chvíľu marinovať.
  4. Cestoviny posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a preložíme na taniere. Servírujeme obložené nakrájanou hruškou, môžeme ešte posypať petržlenovou vňaťou a ozdobiť olivami.