Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 2. januára 2016
Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept)
Foto: ancicka

Chrumkavé a zároveň jemné...

30 minút
príprava
18-20 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg
250 g varené
1 ks
40 g
1/2 PL
1 ČL
125 ml
1/2 kocky čerstvé
200 g tvrdý strúhaný
podľa potreby mleté
 ks na potretie
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske si pripravíme zemiaky+ vajíčko a zmiešame,

    Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme kvasok, ktorý sme urobili s mlieka, cukru a čerstvého droždia,

    Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme masť, soľ a múku, aby vzniklo dosť husté cesto

    Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a na doske ho prehniesť. Cesto by malo byť hustejšie preto, lebo počas kysnutia cesto zredne, aby nebolo mäkké.

    Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme ho naspäť do misky

    Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a na teplom mieste necháme vykysnúť.

    Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 8

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké častí, potom rozvaľkáme asi na 1,5 cm.

    Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    Cesto potrieme jemne olejom a rozložíme naň postruhaný syr, posypeme semienkami

    Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    a stočíme do rolky.

    Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 10
  10. 11

    Rolku pokrájame na kolieska

    Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 11
  11. 12

    a uložíme na pomastený plech.

    Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 12
  12. 13

    Tak isto môžme na slimáky použiť aj mleté škvarky, jemne ich natrieť na desto, posýpať semienkami

    Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 13
  13. 14

    zrolovať, pokrájať a uložiť na plech. Potom slimáky potrieť žĺtkom, nechať aspoň 15 min na plechu podkysnúť a upiecť

    Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 14
  14. 15

    pekne do zlatista.

    Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 15
  15. 16

    Škvarkové.

    Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
veru sú výborné, nedávno som robila pazderňáky od @esi , to je skoro to isté (zemiakové kysnuté plnené do rolády a potom kúsky krájané, len nie slimáky, lež kvázi buchtičky) paráda aj v tomto prevedení!
zaujali ma tieto kolieska, vyzeraju pekne a chutne. Aka ma byt priblizne velkost cesta pred plnenim a priblizna velkost koliesok po upeceni, ale aj pred pecenim. Dakujeeem

Pridaj komentár k receptu: