Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré fotorecept
Ján Lazarák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 5. júla 2019
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 5. júla 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Suroviny
| 500 g |
|
| Marináda: | |
| 20 g |
|
| 30 g |
|
| 75 ml |
|
| 25 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 ml |
|
| 15 ml |
|
| Ostrá ovocná salsa: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 5 ks |
|
|
|
|
| z 1 limetky |
|
|
|
|
| Batatové pyré: | |
| 600 g |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme marinádu tak, že najemno nasekáme šalotku, koriander, cesnak, pridáme zvyšné suroviny a zamiešame.
-
2
V tejto marináde necháme mäso 30 minút marinovať.
-
3
Potom ho opečieme sprudka na panvici a dopekáme ho v rúre zohriatej na 75 °C na vnútornú teplotu 58 °C.
-
4
Ostrá ovocná salsa: Broskyne, jahody, papáju a kivi narežeme na malé kocky, pridáme nasekanú mätu, čili a limetkový list, pokvapkáme limetkou. Premiešame.
-
5
Batatové pyré: Cibuľu speníme na oleji, pridáme bataty, zľahka opečieme, zalejeme vodou, osolíme a pridáme korenie, varíme domäkka, pričom sa snažíme tekutiny vyredukovať na minimum. Túto zmes vymixujeme do hladkej hmoty a podľa potreby dochutíme a zjemníme maslom.








Diskusia k receptu