Sviečková z jeleňa na zelenine (fotorecept)

Autor receptu: paploska

Je to klasický rodinný recept a využijete ho pri akomkoľvek type mäsa z diviny. Nerobím klasickú sviečkovú, tá je pre nás ťažko stráviteľná. Keďže ide o ľahké a zdravé mäso aj pri jeho úprave uprednostňujem jednoduchú prípravu.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Sviečkovú (prípadne iné mäso z diviny) naložíme do nálevu z vody, octu, soli, borievok, bobkového listu a deka bez konzervačných látok, minimálne na 12 hodín. Tá moja tam relaxovala asi 36 hod. :-).
  2. Mäso odblaníme a pokrájame asi na 1 cm plátky, ktoré osolíme a okoreníme.
  3. Mrkvu a zeler pokrájame na kolieska, cibuľu na hrubo a papriku na kocky.
  4. Na tuku speníme cibuľu so slaninkou a mäso opečieme z oboch strán. Pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu, zelerové stonky a papriku. Mäso zalejeme paradajkami z konzervy, v lete čerstvými a pridáme 1, 5 dc vody. Pridáme 1 bio bujón (alnatura).
  5. Pekáč prikryjeme a pečieme v rúre asi 40 min. Môžete pridať jednu chilli :-). Dobrú chuť.