Sviečková z jeleňa na zelenine (fotorecept)
Autor receptu: paploska
Je to klasický rodinný recept a využijete ho pri akomkoľvek type mäsa z diviny. Nerobím
klasickú sviečkovú, tá je pre nás ťažko stráviteľná. Keďže ide o ľahké a zdravé mäso aj pri
jeho úprave uprednostňujem jednoduchú prípravu.
6 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Sviečkovú (prípadne iné mäso z diviny) naložíme do nálevu z vody, octu, soli, borievok, bobkového listu a deka bez konzervačných látok, minimálne na 12 hodín. Tá moja tam relaxovala asi 36 hod. :-).
- Mäso odblaníme a pokrájame asi na 1 cm plátky, ktoré osolíme a okoreníme.
- Mrkvu a zeler pokrájame na kolieska, cibuľu na hrubo a papriku na kocky.
- Na tuku speníme cibuľu so slaninkou a mäso opečieme z oboch strán. Pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu, zelerové stonky a papriku. Mäso zalejeme paradajkami z konzervy, v lete čerstvými a pridáme 1, 5 dc vody. Pridáme 1 bio bujón (alnatura).
- Pekáč prikryjeme a pečieme v rúre asi 40 min. Môžete pridať jednu chilli :-). Dobrú chuť.