Sledovať líšku v nore...

janger - fotkajanger, 23. marca 2013
Ak by to niekoho zaujimalo, tak tu su zabery z lisky, na zivo.... Kamera je umiestnena priamo v liscej nore. Kamera 1 a 2 su vo vnutri, v nore c.1 a 2, 3.kamera je umiestnena vonku. Liska bude mat malicke, takze sa mozno dockame...Momentalne liska spi v nore cislo 1, kliknite na -cam1-.


 volgdevos.nl



A este pridam jednu peknu stranku, to maju ochranari vtakov. Daju sa tam sledovat hniezda vtakov v priamom prenose. Je to velmi mile.

 www.beleefdelente.nl


Mozete si kliknut na obrazok niektoreho vtaka. Velmi pekny je vyr ( po holandsky oehoe). Tomu sa dnes vyliahlo jedno mlada, este ma jedno vajce. A strasne pekne su aj bociany (ooievaar). Parik si spolocne spinka v hniezde. Je tu momentalne silny vietor, tak sa im hniezdo niekedy uplne zachveje. Niektore hniezda su este prazdne.
Da sa to pocuvat aj so zvukom.
@zareaguj


Diskusia k článku

janger
No tak uz sa teda vratila :-). Bola par hodin vonku.
janger
@olivka , niekedy to sleduje tak moc ludi, ze byva ta stranka az pretazena :-).
radost
@janger
priznám sa...som blbec..nedarí sa mi to otvoriť...a tak som sa tešila...:-(
hubata
Krásne, zvieracie príbehy milujem, prírodopisné filmy mám radšej ako hororry plné kečupu. Až bude mať líška mladé, budeš taká milá a podelíš sa s nami o pohľad na milé, hravé líščatá?
janger
@abdul , dakujem za link, je to zaujimave sledovat. Aj tebe, @mariamka , strasne zlate sovicata :-). @hubata , aj ja strasne rada pozeram prirodopisne filme. Samozrejme, ak bude mat liska mlade a bude to vidiet, tak ti dam vediet :-). Strasne som tiez zvedava.

@radost , skusim ti pridat ten link sem, mozno sa ti to podari, ak na to kliknes. Ta liska momentalne nie je doma, vtedy je to len taky nejasny rozmazany zaber. Az ked sa vrati, tak ju je potom pekne vidiet. Dcera mi spominala, ze sa rano liska pekne 'poumyvala' :-) a potom isla zase von. Najcastejsie sa zdrzuje v tej prvej diere, to je kamera c.1.

 volgdevos.nl


A link na tych vtakov (bocian):
 www.beleefdelente.nl/vogel/ooievaar...

To je parik, odletuju, priletuju, v noci spia pekne vedla seba :-).

Tuto je vyr:
 www.beleefdelente.nl/vogel/oehoe...


A ked sa ti to takto podari, tak potom si uz mozes kliknut aj na inych vtakov. Zacina to upne hore:
steenuil (to su sovky, ale casto sa tam pri ich budke objavuju holuby), oehoe, gierzwaluw, atd. Niektore vtaciky sa este nevratili z prezimovacky...Dufam, ze sa ti to takto podari :-).
radost
aha-tak je to o tom-že asi nebola doma-preto mala "zhasnuté"....:-))))
janger
@radost , ak si nahodou na Vareche, tak liska je uz doma, pred chvilou sa vratila :-))). Ak chces, klikni na to :-).
katkat
jee, vsetkych sledujem, aj lisku, aj vtaciky:) velmi sa mi to paci, dakujeme za link :)
janger
@katkat , clovek sa nemoze od toho odtrhnut. Musela som sa aj zasmiat, ak kliknes na tento film, je zo vcerajska, jeden z tych dravych vtakov nemohol kvoli silnemu vetru pristat vo svojej budke. Ze do tretice, vsetko dobre :-))).
 www.beleefdelente.nl/vogel/slechtvalk...

A treba kliknut vpravo na sipku, kde je napisane: drie x is scheepsrecht...
katkat
chudacik, som sa na nom zasmiala :D aspon, ze sa mu to potom podarilo :)
honestka
chcela som sa pripojit avsak ma to nikde nepusti a neda sa mi download ziadny iny system na to aby som videla.
bociany- tie nemam problem vidiet.
tiez rada pozeram nazivo. my tu sledujeme Hawks ked maju mlade a je na tom zavisle cele mesto, podavame spravy je to sranda...

Janka, myslela som na teba minuly tyzden /robila som batman tortu s lemon curd s kombinaciou philadelphia cream a vnuk povedal ze chce znova, prichadzaju vo stvrtok, takze teraz bude kralovat na mrkvovom reze. spominam iba, ak si neskusala kombinaciu... pozdravujem ta
1x mamec
katkat
@janger videla som, este som ho stihla pred tym ako som sla spat:) normalne je to napinave :D inac dala som to na facebook a byvala spoluziacka mi poslala toto

 pontu.eenet.ee/player/siga.html...


ze chodia tam vselijake zvieratka... od vcera som tam videla uz vselijake vtaciky, a rano pred tym ako som sla do prace, som tam aj srnky nachytala :)
janger
@katkat , prave som zastihla aj ja tie srnky, strasne milene je to :-). U mna je teraz 'doma' aj liska, spinka v diere cislo 1. Bocian zevraj asi zajtra vyliahne druhe vajce (liahnu kazdy druhy den) a az potom bude na nich sediet. Bociani sa dnes naupratovali svoje hniezdo, mali robotu cely den :-). Ak mam len chvilku cas, tak uz aj pozriem na zvieratka, co nove, je to ako droga ;-). @honestka , no nic sa neda robit, ked to nemozes sledovat. Dakujem ti, ze si sa tu pristavila a ze si si na mna zmyslela minuly tyzden :-). Piekla si chutne torty, fajnove kombinacie. Tiez ta mockrat pozdravujem.
radost
@janger
fantázia!!vtákov sledovať sa mi darí...horšie je to s líškou..veľmi pomaly načítava..prerušuje...mám z toho "nervovú triašku"....:-)))))
janger
@radost , skus zacat odznova, niekedy pomaly nacitava, mas pravdu...Je taka skrutena ako macka, vidis, ako si vydychuje, este nema malicke :-). U vtakov si klikni aj na 'torenvalk'. aj ten je momentalne 'doma' :-).
katkat
toho "torenvalka" som chvilku aj ja teraz pozorovala, ten je tiez mily :)
janger
Vyzera to, ze liska bude mat uz kazdu chvilu mladatka...
katkat
jaj taka je zlata ta listicka :) uz som netrpezliva, ked vidim aka je obla, stale cakam, kedy budu male a stale nic... stavim sa, ze potvora ich bude mat, akurat ked budem v praci :D
janger
Vcera v noci to bolo strasne napinave...Keby si ju bola pocula! Ako skucala... Kopu ludi pozeralo dlho do noci :-))). A dnes sa cely den tulala, od stvrtej rano do vecera...Uz sme sa bali, ze sa nevrati ;-).
katkat
myslim, ze prave sa rodia! je sice chrbtom ku kamere ale vyzera to tak... napinave :)
katkat
ano, prvy krat som si zapla zvuk a zrovna som to vychytila :D
janger
Chuda, ako skuci! A medzitym pistanie toho malickeho...
katkat
jeejda to bolo super, videli sme ako vytiahla lisciatko... ake malicke, juj:) uz sa tesim, ked podrastu, to bude sranda sledovat ich :)
janger
Dievcata, no to je napinave....Kolko ich uz ma? 3 ci 4?
katkat
Mne sa zda, ze 3, ale tazko povedat... Kazdopadne je to sikulka, aj rodit zvlada, aj cistit narodene:)) som zvedava, kolko ich bude mat
janger
A ako sa fajn otocila pred kameru :-). Bolo tie malicke dobre uz vidiet. Len obraz sem-tam vypadava, lebo pozera strasne moc ludi.
katkat
juj ake su drobne :) @janger dakujem ti este raz, ze si sa s nami takto podelila, je to naozaj uzasne :)
janger
Rado sa stalo :-))). Je to uplne dojimave, ze? Podla mna su tam 3 malicke...Zatial.
katkat
strasne je to zlate, teraz ako si ich umyvala:) a aka je unavena... no neviem ci si velmi pospi :)
janger
Uz asi budu spinkat :-). Zevraj pozeraju ludia zo 17 krajin.
radost
dievčence-ja mám s tým sledovaním asi najväčšie problémy...veľmi pomaly načítavá a často vypadne obraz...škoda..taká som zvedavá..:-)
katkat
Ja si tiez myslim, ze neskonci pri troch. Niekde som tam citala, ze lisky mavaju od 5 do 8 mladat, teraz citam na wikipedii, ze priemer je 4, tak hadam este jedno bude... to bude mat potom kopu radosti, ked ich bude neskor nahanat kade tade :D
katkat
az ma mrzi, ze uz musim ist spat :) som zvedava, ako to bude vyzerat s listickami, ked ich rano skontrolujem... pre dnesok zelam dobru noc :)
mariamka
no ja som to prepasla, ale tu je krasne videjko aj s krpcami :)


!
janger
@mariamka , prave som si prezrela aj tento film, strasne je to mila :-). Mozete ich stale sledovat aj nazivo, na :
 volgdevos.nl

Zostrih sa da pozriet na filmoch, ktore su uvedene trosku nizsie.
Vosjes geboren 1 a Vosjes geboren 2. Len vtedy by som vypla zvuk pri priamom prenose, lebo tak sa to miesa jedno cez druhe... Je to uz treti rok, co Lesna sprava umoznila takyto prenos. V 2011 to bolo tiez (vtedy som nevedela o tom). Lenze vtedy si spravil pavuk pavucinu priamo pred kamerou, takze ten sa postaral o to, ze to nebolo dobre vidiet:-). A minuly rok neboli v tej nore lisky usadene...
Lisiatka su minimalne styri, mozno viac.
mariamka
diky za info @janger ked mozem pozeram kazdy den :) aj srnky od @katkat , ale iba doma lebo v praci mi to nenacita, ked zahniezdia sokoliky v Povazskej Bystrici (dufam ze hej), poslem link, vlani sme s nimi takto online prezili nadherne leto
mariamka
bocianiky su pekne, ale take "staticke" :) mam rada, ked sa "nieco deje" ako tie listicky, sovy, srnky, vtaciky, jak sa vravi "Ked nejde Mohamed k hore... " .) napokon ja mam zivu kameru doma, mojho Mucka, myslim kralicka :)
havino
líšku pozerám, aj večer som, aj dnes ráno, ale už sú tichúčko,v ten prvý večer, to bolo hrozné kňučanie, až môjmu maltezákovi uši stáli ked ich začul cez obrazovku, dnes už len vidím, ako leží a dýcha. Bociany, tiež milé.
janger
@mariamka , no to mas pravdu, pri liske je pohyb skoro neustale, tie male su tusim stale v pohybe :-). @havino , mamka liska sa veru napocuva :-). Ale ako pekne sa o ne stara...
katkat
tie listicky su take zlate! vzdy ked si ich zapnem tak ma ide "porazit od roztomilosti" :)) cely den by som sa na ne mohla pozerat... pozrela som si to video kde sa snazia trosku chodit, a ako sa tam poprekoprcaju, to je uzasne :)
janger
@katkat , uz maju dva tyzdne, este maju zavrete ocka...Strasne su zlate, gulatucke :-))), take nemotorne este. Ten zostrih, kde sa snazia chodit, som tiez videla. Ako keby to ta mamka-liska naschval robila, ze si lahla o kus dalej, aby ich uz trochu prinutila...Lisiak, ten chodieva k nore, ale zatial len po vchod :-), dnu este asi nesmie. A niekedy sedia pred 'vchodom' aj srnky, aj konika som tam videla. Strasne rada to pozeram.
janger
@mariamka , veru aj ja som tomu podlahla, a poriadne :-). Ak som doma, tak veru tam nakukam ;-), co je nove...Ano, tie srnky tam chodia. Bola som zvedava, ze co asi budu robit, ked sa tam zrazu zjavi liska...Ale nic, pekne zostali lezat...A ani ona si ich velmi nevsimala. Uz sa tesim na sokolikov. Na buduci tyzden tu zacne aj 'sledovanie bobrieho parika'...:-).
katkat
aj tie bociany kontrolujem, tie su podla mna tiez zlate.. niekedy jeden druhemu cistia pierka, alebo jeden spi na vajickach a druhy stoji na strazi.. su velmi mili
janger
Bocian ma 5 vajec, malo by to trvat nejako vyse 30 dni (odvtedy, co nepretrzite na nich zacali sediet), kym sa vyliahnu malicke bocianiky. Uz sa tesim. Tie male lisiatka su strasne zlatunke, rychlo rastu, mamka liska ma s nimi obrovsku trpezlivost...Stale castejsie ich nechava same. Vtedy su uplne ticho :-). Slechtvalk (myslim, ze to je sokol stahovavy po slovensky) ma tri vajcia. Torenvalk (sokol mysiar?) zatial nic. A vyr ma dve male, take pazrave :-))) su...
katkat
prave pozorujem listicky a odpadavam :) myslim, ze rovno ako otvorili oci, sa medzi sebou zacali surodenecky bit:D strasne je to zlate, neviem sa od toho odtrhnut. A uz celkom dobre chodia :)
janger
Dievcata, aj ja pozdravujem. Ked budete pozerat na lisiatka, tak si pozrite film (tie filmy, co su nizsie na tej stranke), ktory sa vola 'Dromenland', zo 17.aprila. Strasne milene spiace lisca...@katkat , presne, ako hovoris, uz nacisto ozivaju :-))), mamka bude mat co robit, aby ich ustrazila...@mariamka , sokolikov som uz pozerala, mile je to :-).
janger
@mariamka , aka zlata je ta Dorka :-), tak sa tam v tom hniezde toci.... Nasa sokolica vajicka zozrala :-(. Neviem, ci si videla nasich bocianov... Prezili len dve mladata z piatich. Jedno mamka zozrala, jedno vyhodila za ziva z hniezda (pravdepodobne bolo chore). Teraz prave ich kruzkuju...Lisiatka su uz velke. V nore ich takmer nevidiet, asi prespavaju v tych tuneloch, kde nie su kamery. Vacsinou ich je vidiet vonku na kamere 3. Strasne su zlate. Zivy prenos uz tento tyzden pravdepodobne skonci. Bolo to velmi pekne sledovat. Pozdravujem :-).
mariamka
@janger vlani to bola cela story, tak sme sa nevedeli dockat dalsej sagy a uz je to tu :) maju velmi starostliveho najomcu, zlaty clovek ak mas FB daj si  www.facebook.com/zivakamera?fref=ts...

vasich bocianikov som nesledovala, neda sa vsetko, smutny pribeh ale u nas na kukaj.sk dopadli podobne snad este horsie.. zle poveternostne podmienky, dazde, vetry, mladatka, rodicia premocene, vysilene, zalostny pohlad,, zo 7mich zostali 2 pozri reportaz ked chces  www.kukaj.sk/#98180546...

ale na sokoliky sa tesime Dorka je zlata mamina a vies ako sa vola nadejny tata? Belmondo!!! a opravnene :)
listicky som skusala viackrat, ale uz dostali tulave topanky a to je dobre, mna to velmi bavi a som rada, ze nas je viac :)) Pekny pozdrav :))
janger
Pozrela som si to, no chudence :-(...Ale 7 mladat to je ozaj vynimka (ja som sa v poslednej dobe pocas tych sledovani dost poducila...). Asi by ich tolke rodicia ani neboli vladali vychovat.

Som zvedava na Belmonda, dufam, ze ho niekedy zastihnem ;-).

A nase lisiatka budu este dva tyzdne filmovat, prave som sa to docitala...Ludia moc o to prosili, aby tam este tu kamer nechali...
janger
@mariamka , uvidim, ake bude to osvetlenie zajtra cez den...Budeme zase mat co sledovat ;-). Ja sa zase tesim na jar, ked budu mlade zvieratka, vtacata...Inac, vcera som si nahodou na teba myslela. Davali v TV novy prirodopisny serial, boli v nom aj zabery z 'nasich' liscat :-), tak som si spomenula, ako sme to na internete sledovali. Srdecne pozdravujem :-).
janger
@mariamka , tak tam maju teda vtacatka hostinu :-)....Ale pises, ze sa tam da prepnut na 4 pohlady...Neviem, ci mi nezapina tak neskoro vecer ;-), ale ja vidim len kameru 4...
janger
Na tej trojke vtacikov teraz nebolo...Ale uz sa tesim, budem ich sem - tam sledovat...Len skoda, ze mi zakazdym najprv naskoci 15 sekundova reklama...Aj tebe?
mariamka
mne nechodia reklamy tu ani na Vareche, mam ten "Adblock" uz som to tu spominala, da sa doinstalovat myslim ze do kazdeho prehliadaca
janger
Ja to nemam, ale uz som o tom citala...Ale tie vtacatka su strasne zlate. Ja to moc rada v zime sledujem, ked mam chvilu casu. Od susedky som dostala este jedno take male krmitko, kde je len pohar arasidoveho masla, specialneho pre vtakov, nesoleneho...No ale to je teda popularne! Tam sa sykorky nalietaju...
mariamka
ja to tu mam kolkokrat cely vecer miesto telky pustene, to akurat tak vychadza, tu je vecer, tam je den :) a tie cervene chocholate su najkrajsie, preto ma aj tie sykorky napadli :) a vobec sa neboja, myslim medzi sebou aj hrdlicky, ci co tam byva, datel, tolko dzavotu, medzi to tie podarene vevericky, je to mile, :),, ale ty to budes mat nazivo aj so zvukom aj dobrym pocitom :) uz len kamera tam chyba :)
janger
Vevericky som zatial nezbadala, ale budem aj zajtra pozerat, uz sa tesim...A ved som aj rozmyslala, ze aj kameru namontujem v zahradke ;-))). No, @mariamka , dobru noc ti prajem, som moc rada, ze sa potesime aj na takychto milych veciach.
janger
Jej, @mariamka , no to je zlate :-)! Budeme zase mat co sledovat...Uz sa tesim...U nas v zahrade je tento rok akosi kludnejsie, je menej vtacikov. Je to asi tym, ze vlastne vobec nie je zima tento rok. Mali sme zase vikend - pocitanie zahradneho vtactva-, to byva kazdy rok, tak som sa aj ja zucastnila...Tento rok je v zahradach najviac vrabcov, dari sa im zase dobre, lebo uz ich bolo nejako pomenej. Tento rok je vyhlaseny ako 'rok skorca', je ich malo a chcu zistit, cim to je. Zatial som v nasej zahradke rustinu nespozorovala ;-)))...Aj ked by mi to dobre padlo, pocut slovansku rec :-). Vtaciky uz vyjedli o.i. cely pohar arasidoveho masla, kupila som im dalsi, nech si daju. Su maskrtni ako ja :-).
mariamka
@janger to mas pravdu, herecka jak z Holywoodu, mne sa paci, ako tu hlavku vie vykrutit takmer o 180 ° :) a ono ten kvetinac je uplne pri okne, naozaj odvazna a statocna, tam tie poveternostne podmienky su velmi krute, vacsinou naozaj fuka, a uz bola chudatko aj zapadana snehom, ale vraj pre tieto sovicky je to normalne,, inak tatino sa pekne stara, nosi potravu a obsluhuje pravidelne, ..
ti zavidim tie pekne zazitky a tradicie co tam mate, "scitanie ftakov" tiez by som sa zapojila :) vrabce uz tuna pomaly nevidno, asi nemaju co do pusy, ale zato skorce tych je dost, resp. bude :) teda ze arasidove maslo, to ich riadne rozmaznavas :)
janger
@mariamka , no, som zvedava, ci sa zo vsetkych vajicok vyliahnu sovky. Neviem, ako dlho priblizne to sedenie trva... Budeme sledovat. Je to ozaj mile :-). Ja mam v zahradke zavesenu novu budku, som zvedava, ci sa tam nejaky vtacik usadi a spravisi hniezdo... To arasidove maslo maju strasne radi, to je take specialne, nesolene, pre vtakov.
janger
@mariamka , ani som nevedela, ale aj u nas sa uz da sledovat vyr - sova. Zatial este nemaju vajce, ale uz si pripravuju hniezdo. Docitala som sa, ze sedia na vajickach 31 -37 dni...Ale neviem, ci je to ten isty druh, co sledujeme v Oklahome.
 www.volgdeoehoe.nl
mariamka
@janger pozrela som, su podarene, len tej vasej tatarcine nerozumiem:), porovnala som latinske nazvy, sova v Oklahome je Výr bielobradý "Bubo virginianus" a vaša bude asi Oehoe = "Bubo bubo" znamy Výr skalný, inak Mrs.Tiger mala dnes tazky den, este pred 2 hod. bola cela zapadana snehom, teraz je to uz lepsie.. zda sa, berie to s kludom

elixir
Tie kamery sú perfektné! :) Že som doteraz pod tento zážitok nenazrela, nechápem... :)
elixir
@mariamka tá sova, ktorú si pridala, je tak krásna :) hneď by som ju škrabkala medzi ušami :)
mariamka
@elixir :) a divaj ako salamisticky ma prehodene to kridlo, ako by sa nechumelilo, heeerecka ako vravi @janger :) je to krasne vidiet tu prirodu tak zblízka, to nezazijes :)
katkat
odpadnem z tej sovicky ako ma to kridlo, ako keby sa kupala vo vani :))
elixir
...a pritom na nás žmurká jedným okom :)
janger
@mariamka , @elixir , @katkat , ako tam Mrs. Tiger sedi, v snehu, chudatko. Dobra mama. To kridelko mava take vylozene casto, strasne je to podarene a zmurkava s tym jednym ockom...Ano, ta nasa holandska sova - oehoe (vyslov uhu), ta sidli v skale, este zatial nezniesla vajcia, ale iste aj to bude, lebo uz parili so soviakom ;-). Dievcata, ja dufam, ze aj male liscata budeme zase moct sledovat tento rok, to bolo strasne napinave, ako sa narodili, ako vyrastali, mali tiez velmi starostlivu mamu :-).
mariamka
ahojte, dnes sa mi takyto pekny ulovok z Kansasu zadaril :)

janger
@mariamka , no teda aj zajko sa tam chodi prizivovat :-). Ten je ale sikovny, vynaliezavy :-). Vevericky som tam uz videla, ale zaja este nie.
janger
:-)))), @elixir , tolko zajacov pokope som este nevidela :-). A tie kozy, :-))), fakt sa im to paci na to vyskakovat...Kozy vzdy chcu byt vyssie... My sme prave nedavno to spominali, ked sme isli okolo koz, ze preco musia byt vzdy na niecom vylezene...Si vsimni, ze ak je v ich blizkosti nejaka vyvysenina, vzdy je na tom koza vylezena. Iste to maju v genoch :-).
mariamka
@elixir dobre som sa pobavila :)) kozicky idu s dobou, maju vlastnu olympiadu, a vyslovene si to uzivaju,, a zajkov som zachytila, to je na japonskom ostrove Okunoshima, doslova "zajaci raj" chcela by som ich mat vsetky doma :))
a nase tri drobce z Oklahomy: Saber, Amur a Bengal :))

janger
@mariamka , zlate su...Pozerala som prave 'nazivo'...Ake ich ma pritulene pod kridlami :-). A prave sa krmila, myslim, ze mysou...
janger
Dievcata, uz zacali aj tu znovu zive prenosy (co sme aj minuly rok sledovali). Bociani (kliknite si na ooievaar) uz upravuju hniezdo:

 www.beleefdelente.nl
janger
Bociania samicka ma cierny kruzok na pravej nohe a samcek ma strieborny na lavej...Takze, aby sme vedeli, kto je kto ;-)...
mariamka
@janger tesim sa na novu sezonu, zije to v kazdom kute :) bocianikom drzim peste, ked sa uz tak namakali, zdrave potomstvo a hlavne nech im pocasie praje, u nas na hniezde sokolikov v PB sa momentalne usidlili hrdlicky, uvidíme, jak sa to vyvrbi :) prn1/l/t1/1622731_583324798417608_445389168_n.jpg
janger
@mariamka , ta tvoja fotka sa neotvorila...Aj ja sa uz tesim na sezonu :-). Pozerala som prave aj na Mrs.Tiger, ale bola otocena chrbtom...Asi nema naladu ;-)...
megdesign
@mariamka a kto to bude po nich upratovat? :P
Ja som predvcerom zhodil dve hniezda lastovickam na novej fasade... :P
amelie
lastovičky sú veľmi užitočné vtáky, vychytajú kopu hmyzích škodcov. tak aby si sa nemusel v lete rozčuľovať, ak ťa uštipne osa do nosa:-)))
megdesign
Mam sietky na oknach :D
Ale nie, vazne sli dole dve minulorocne hniezda dole z fasady... No zabite ma... nemam prachy na kazdorocne malovanie fasady :/

PS @amelie osa nieje skodca.... :P
amelie
@megdesign , osy si urobili hniezda v v krove, dvakrát nám ich boli vyhubiť, nakoniec sme museli opravovať strechu a ešte nie je jasné, či sa to skončilo. O anafylaktickom šoku po uštipnutí nevraviac. Som mestský človek a nástrahami vidieka som sa začala zoznamovať neskoro, ale v porovnaní s bratislavskými "výhodami" sú minimálne. fakt nemáš rád lastovičky? Ja zas mestské holuby:-( ale nemám v úmysle ťa zabíjať:-))), tie deložované lastovičky sa po návrate možno usadia u tvojho suseda:-))) ak mu prispeješ na farbu, možno ich tam nechá bývať:-)))
megdesign
@amelie no tak jasne, v tvojom ponati anafilaku su aj vcely aj osy skodcovia... ja som skor myslel ich dopad na zivotne prostredie ako take, nie na cloveka :D

Mno ved jasne, babka ma chlievik, sice uz prasiatka nechova a tam sa usadili lastovicky, aj kazdy rok vyvadzaju mlade. Dokonca som tam spravil zabranu proti mackam....
Tam mi to nevadi. Ak by sa dalo, tak prestahujem tie z fasady do chlievika :D

Ale na novej fasade mi to vadi... :/
amelie
včielky mám rada, poletujú okolo kvetov, ľudí napadnú iba vtedy, keď sa im pripletú do cesty:-)) Zábrana proti mačkám je super, možno tam lastovičky zostanú natrvalo:-)))
janger

@megdesign , nuz nebudeme ta zabijat, spravil si namiesto toho iny dobry skutok ;-), tak si si to trochu odcinil...Viem, ze prijemne to nie je, ak ti tak pospinia fasadu, ale mne by to bolo strasne luto, zburat im, s velkou namahou postavene hniezda....A ani nevies, o co si prisiel...My sme volakedy tak mali hniezdo na dome, vecer neskoro bolo pocut lastovicata svitorit v hniezdockach, aj skoro rano, strasne mile :-).A potom tie vykukajuce hlavicky s velikanskymi zobakmi...Aj pre deti je velmi pekne to sledovat...A zevraj lastovicky prinasaju stastie do domu :-), takze ktovie, co si zahodil ;-)...Nuz, mohol si im spravit pod hniezda nejaku policku, aby 'to' tam padalo. Skusim pridat obrazok:


megdesign
:D No keby som mal hentaku fasadu, tak im tam aj tu policku dam :D Aj s takou "navestou pred krizovatkou" :D
janger
Nasi bociani uz maju pat vajec :-).Dufam, ze bude tento rok lepsie pocasie, ako minuly rok. Vtedy si uzili dazda, vetra...
www.beleefdelente.nl

A tiez uz je pustena kamera u lisok...V nore a v jej okoli sa uz ukazuju dve lisky (parik?). Dufam, ze sa tam usadia :-).
volgdevos.nl
mariamka
@janger :) ahoj, pozdravujem, uz rano som zachytila tvoj prispevok, len kamery mi v pracu nejdu, uz aj idem pozriet, tesim sa :) ja mam tie linky stale ulozene a z casu a cas checkujem, listicky, sokoly, bocianikov, je to radost :) a uz aj v Pov.Bystrici to zije, aktualne hniezdo osidlili hrdlicky, uz maju jedno male, ale sokoly si robia narok!! je to drama! zatial kamera nejde, iba info na FB  www.facebook.com/zivakamera?fref=ts...
janger
Ako krasne to v prirode oziva :-). Dakujem za link...
elixir
Každoročne sa nám pod oknami zahniezďuje tento párik:



Minulý rok sa im ale mláďatka nevyliahli, začali príliš skoro niekedy v marci, potom ešte prišli mrazy a vajíčka im zrejme pomrzli, ale tento rok začínajú tak akurát, vyzerá to optimistickejšie, tak hádam budú opäť malé labute navôkol pobehovať či "poplavovať". :) Ak, potom sa určite podelím s fotkami... :)
janger
@elixir , minuly rok bol velmi zly a tazky pre vtakov...Ja som to sledovala, v bocianom hniezde veru mali co robit, a veru to tiez neprezili vsetky mladata...Ak budu fotky, posli :-). Fajn, ze to mozes sledovat tak nazivo. Ja teraz sledujem tie male lisatka, maju uz pat dni, velmi byva v nore zivo :-). Otec - lisiak je svedomity otec, prinesie pred vchod kacicu, dokonca kapra a zmizne :-).
elixir
@jange tiež dúfam, že sa bude tento rok dariť lepšie... naša labuťka zatiaľ vajíčka nemá, som dnes zistila.

A tu, jedno roztomilé video, treba pozrieť :)



mariamka
@elixir neviem si to realne predstavit ako mozes mat tie labutky "pod oknom" ??? :)) no je to mile, ze sa nam tu vytvorila takato "komunita" :) ta cica mi je povedoma :)
elixir
@mariamka to "pod oknom" je rečnícky výraz, v skutočnosti sú tak asi 15m od nás, ale dobre na ne vidíme... na rieke majú postavené hniezdo, ktoré sa rok čo rok zväčšuje... aj sa im tam skúsilo iné vtáctvo už nasáčkovať, ale nepustia si tam nikoho :)
mariamka
15m nehra rolu, to je doslova zazrak prirody, ze su tak domestikovane, nech sa im dari a informuj priebezne,, taka krasa okolo nas.. vsak :)
janger
Dievcata, pri bicyklovani po okoli sme dnes videli dve labutie hniezda. Jedno bolo vynimocne, boli to cierne labute, parik... Aj som ich chcela odfotit, ale ma to trosku mrzelo, lebo to bolo v sukromnej zahradke a ludia tam sedeli vonku...Takze som nechcela fotit...Ale boli krasne... Tu po okoli teraz vsade poskakuju mlade ovecky, spravila som par fotiek:






@elixir , macka je podarena :-).
elixir
Prenádherné sú.... :) To prvé sa naťahuje, akoby sa práve zobudilo :)
janger
Ano, bobo prave take natiahnute :-))), tak som rychlo fotila...Uz su trosku vacsie teraz, toto bolo pred par dnami. A tie hlasky ake maju mile :-).
mariamka
@janger to takto uplne volno behaju tie ovecky ??? su take roztomile, dufam, ze necakaju niekoho na pekac,, toto u nas nevidno, iba vela volaviek , su ich cele krdle na poliach, cihaju na ryby, vidno aj pekne skupinky srniek a minule dva diviaky celkom blizko cesty, zda sa, zver straca zabrany, asi pomylena z tej kratkej zimy, super si pofotila :)
janger
@mariamka , takmer kazda zelena plocha je vyuzita...Od chodnika su 'oddelene' bud nejakym drotenym plotom, alebo 'kanalom' (v Holandsku mame moc kanalov). Tieto ovecky na fotke, tak to je normalne v dedine, ak niekde nie je zastavana plocha, tak sa tam nieco pasie. Bolo ich tam asi 20...Kopu mladat...Ak ides na bicykli trosku von z dediny, tak to je takmer vsade vidiet - ovce, kravy, kozy, kone....My tu tie srnky zase az tak bezne nevidime (v lese ano...) :-)... Niektore kravy su teraz este v mastaliach, ale tiez pojdu von...Na kanaloch vidiet zase vela vselijakeho vodneho vtactva, labute, kacice a pod. Priroda je aj tu pekna, aj ked uplne ina ako na Slovensku, rovina, ale tiez ma svoje caro :-).
mariamka
dievcence co nove na webkamerach? u nas to pekne zije, jeho velicenstvo orol Arnold sa vratil z potuliek po juznej Afrike a po mensich subojoch so sokmi si, zda sa, nasiel novu frajerku :)  www.kukaj.sk/projekt/27-orol-arnold...
a v Povazskej boli ine boje o hniezdo, najprv hrdlicky, a teraz zda sa sokoliky sa udomacnia, aj ked nie Dorka s Belmondom, mozno novy celebritny parik :) kamera uz bezi  www.justin.tv/pozorovaniesokolov...
mariamka
@luss44 :)) vseobecne panuje nazor, ze zajace su spros.. hlupe,, v istom zmysle su, ale toto iste mi robi moj Muco kazde rano,, vie, ze ho pojdem hladkat, musim,, jasna vypocitavost :)
elixir
Nové správy: Dnes ráno sa vyliahli prvé drobčeky, teraz už svetom skúsené labutiatka :)




a tu jeden čerstvý drobec s ešte mokrými pierkami :)


mariamka
dievcence, som rada ze sledujete, a dakujem za hot.news , @elixir to si fotila sama?? je to nadhera,, tie hlavicky okate, a ze ich mas tak zoci-voci, zavidim, nech sa im dari :) @janger som zrovna mrkla na bocianikov, ukazkova starostlivost, male klbka, len nech nezmoknu, listicky sa ale dobre maskuju :)
elixir
Je ich vraj 7, ja som zatiaľ videla včera len tie tri, zvyšné sa vyliahli neskôr, možno v noci. Ešte ich dnes pôjdeme pohľadať neskôr, ak sa podarí urobiť foto, pridám ďalšie, prípadne video. :)
Fotil milý, je vyšší tak sa mu hniezdo ľahšie fotí (boli sme na okraji brehu), aj na taký veľký detail potreboval iný foťák s väčším objektívom, s tým ja sa zatiaľ nekamarátim...
Sú nádherné... ale aj sú často navštevované, stále sa na nich chodí niekto pozerať, je to verejné miesto ... niektorí aj s psíkmi, vtedy sa labuťky veľmi netešia... ale sú aspoň dostatočne ďaleko od brehu na to, aby sa cítili bezpečne. :)
elixir
Tak bolo čo fotiť... :) Bolo ich vidno 6... čoskoro hádam zavítajú už aj do vody. :)







elixir
A z tých malých "chlpatých" guličiek bude raz čosi dlhokrké :)
katkat
zasa sa daju listicky pozerat a ja som to takto prehliadla? tesim sa :) @elixir tie labutiatka su krasne :) ja som minuly rok u nas pri jazere stretla taku labutiu rodinku, normalne tam robili divadlo, labutiatka sa rozbiehali do stran a mama labut sa ich snazila udrzat v kope, bolo to velmi mile:)
janger
@mariamka , pises, ze sa listicky maskuju...Nemozes ich zastihnut? Chodia uz casto von. Ja som ich este pred chvilou videla a uz su zase prec. Mamka odpociva pred vchodom, vonku - cam3. Niekedy sa skryvaju aj v tych ich chodbach - tuneloch. Vtedy ich len pocut. Ak chces, mozes si pozriet aj tie filmy-zaznamy nizsie. Velmi su zlate 'vechtende vosjes', 'rusten op je broer/zus'. @elixir , su nadherne, to budu neskor take vznesene krasavice :-).
janger
@katkat , ano, zase. Uz maju par tyzdnov :-). Labute mame aj my tu na okoli. Budem sa musiet ist zase pozriet tym smerom, ze ci tie cierne uz maju malicke...
janger
@katkat , ak bude zivy prenos aj na buduci rok, tak ta upozornim od sameho zaciatku, ano :-) ? Aj som si na teba myslela, ale nechcem to nejako ludom vnucovat. Ale aj teraz si ich este mozes uzit :-).
elixir
Nedá mi to nepridať sem túto foto, ako drobce pajdajú do hniezda po svojom výlete na vodu. :) Trvalo im to tak asi 10 minút, kým sa dostali hore... také zlaté, malé, nemotorné :)



janger
@elixir , aki zlati, mali horolezci, velmi podarene :-). Ja som nedavno videla kacicu s malickymi, ponahlali prebehnut z jedneho kanala do druheho, tak utekali tie malicke za mamou! Fukal vietor, tak tie malicke niektore aj poprekacoval :-)...Ale dobre to dopadlo :-).
mariamka
neviem sa na tie drobce vynadivat @elixir krasne zabery si urobila /ci tvoj mily :)/ idu jak husari pekne disciplinovane, ved mamu treba posluchat :) @janger to mi pripomenulo tie videjka co chodili ako kacatka prebiehali cez rusnu autostradu, nastastie vsetko dobre dopadlo, ako tu, ti krpci ale maju odvahu a absolutnu doveru


mariamka
@janger este musim dodat, ze naozaj je radost pozerat vsetky "beleef" kamery, vsade sa nieco deje, bocianiky uz maju male, jedna sokolica este sedi ale tam v tom dalsom hniezde uz drobce hladne maju dobry apetit, a listicky sa chodia spacirovat :)
janger
@mariamka , minule som tak videla prechadzat labut cez velmi rusnu cestu, nastastie jej vsetky auta postali a vsetko dobre dopadlo :-). Este o bocianoch, pred par dnami bocian-rodic (neviem, ci mamka, ci tatko) jedno male zozral. To najmensie :-(. Aj minuly rok to spravili. Zevraj to tak casto byva, ze rodicia len najsilnejsie mladata nechaju, lebo je to strasna namaha vsetky ich dostatocne nakrmit a vychovat :-(.
janger
@mariamka , to video je nadherne :-)...Aki su z nich letci :-))). Este dobre, ze maju take makke pristatie...
janger
Ked som minule videla tie mlade kacicky, co ich vietor odfukol, tak som si spomenula na toto video: (Ale to, co som ja videla v parku, tak to nebolo az take strasne, ako toto.)



elixir
@janger Joj, chúdence, človek im tak chce pomôcť, keď to vidí, ale oni by sa asi veľmi báli, tak ich radšej nechá tak.
Akurát nedávno som zaháňala jedno káčatko k zvyšku jeho rodiny, sa zamotalo akosi a nevedelo nájsť mamu kačku... už sa stmievalo, a chvostovrtilka z môjho avataru by ho určite rada stretla.

Včera som urobila pár fotiek :)



janger
@elixir , tie mladatka su tusim vsetky pekne :-)...Macicka by si asi rada zalovila a pochutnala na kacacinke ;-). Nuz ale aj mne by to bolo strasne luto...
mariamka
presne tak @janger stary znamy Falcon hotel v P.B. :) tento rok 6 vajicok a novy parik, uvidime, co sa vyklube :) to kruzkovanie prave vidim online!! woow "" jak sa tam ten ujko dostal?! fantazia
janger
Ja pozeram.....ze tusim je tam nejaky muz v hniezde, hahaha....Pospustal ich dolu v taske, tam ich okruzkuju a zase ich vytiahnu hore do hniezda :-).
janger
Hotovo. To robia kazdy rok...Ale je to zaujimave vidiet. @mariamka , ktovie, ci ti sokolici, ci je niektory z minuleho roku, alebo su to uplne ini...Listicky si videla? Ake su uz velke.
mariamka
@janger listicky su uz velke slecny, minule som ich pozerala, ako sa vyhrievali na slniecku :) ale mam novinku! v PB mame prveho sokolika Radka, ma sa k svetu a rodicia sa vrtia okolo neho jedna radost,, to si este nevidela /teda ani my/ ze na vajickach sa striedali tata s mamkou, uplna rarita! je to iny parik nech minuly rok, trocha pojaseny ale v opatere vzorny, volaju sa Jane (Birkin) a Serge (Gainsbourg), nepytaj sa preco :)
janger
@mariamka , no to je super. Dakujem za peknu spravu. Blahozelam mladym rodicom :-))). No to je krasne. Ja som myslela, ze niektory z tych terajsich rodicov moze byt jedno z tych minulorocnych mladat...Ale to, samozrejme, bola len taka myslienka. Budem ich sledovat.
mariamka
@elixir utesene fotky si porobila, uz len pohladkat a ovonat .. Chvostovrtilka je realna? a dokonca taka potvorka? :) trosku dlhe meno na cicu :), pocuva nan?
mariamka
@janger neda sa to v tej vtacej risi presne identifikovat, ale pan domaci vravi, ze su novi, a to je odbornik naslovovzaty :)
janger
@mariamka , prave jeden rodic priniesol mys...To bude maskrta na veceru ;-). Nuz to verim, ze ten pan sa v tom vyzna, ved on to iste rozozna. A iste je aj velky milovnik zvierat....My sme tak rozmyslali aj o tych liskach, ze ktovie ci nie je ta terajsia matka jedna z tych minulorocnych mladat.
janger
@mariamka , ja som prave nedavno myslela, ze ci uz nieco nebude :-)....Zajacikovia su zlati :-).
janger
@mariamka , no budeme mat co sledovat :-). Na 'sige' som zatial nazivo nic nezastihla, svinky na obrazku su paradne ;-). A na 'vtacikoch' vtakov ziadnych, len nejaky pan v cervenom svetri (nuz, aspon nieco,haha ),... co tam cosi upravoval. Myslim, ze natahoval sietku nad jazierkom...Dakujem za pridane linky, pa-pa...
janger
@mariamka , snehu u nas niet, dost teplo, vtacikov v zahrade zatial malo...Ak chces, pozri si tych medvedikov :-)...
mariamka
@janger krasa! ja som na tychto kamerach uz zavisla, mam na liste asi styri, ktore priebezne prepinam, tato bude dalsia,, a ako si ich maminka krasne tuli, kolko je drobcov? a ze Olinka :))
janger
Pridala si obrazok, alebo link? Len dva take mini - stvorceky sa mi ukazuju...
mariamka
obrazky,, to aj mne sa stvorcek zobrazuje, ked masina nestiha, klikni nan
janger
Al ked kliknem, aj tak nic....mne by sa veru zisla uz nova masina :-)...
katkat
tie male medviedatka su take krasne:) take su malicke a take medvediska z nich vyrastu:) na tom linku od @mariamka je teraz tusim cela rodinka:) ti su tiez paradni
janger
@katkat , take mini :-)...
Ano, aj ja som tam videla srnky (alebo lane to boli)...
mariamka
medvedici bezia na YouTube tu je priamy link


a su zlati, pozrite online, takto si po maminke lozia :)

elixir
Labute sa už pomaly pripravujú na hniezdenie. :)







elixir
@mariamka pekné je, že už opäť bude viac a viac čo vidieť, už sa pripravujem na zážitky, "brúsim" si foťák, určite nie som sama :)
Najviac sa teším na to, keď sa ráno namiesto budíka bude ozývať dvoriaci spev vtákov a Slnko bude vychádzať "priskoro"... Vtedy, myslím, aj táto diskusia nám znovu porastie. :)
mariamka
ja uz to registrujem asi 2 tyzdne, ze to tu rano viacej "čvikoce" :), mam rovno pod oknom taky bujny tis, nie je lepsi budicek, a do prace idem so sunglasses, to sa mi paci :)
elixir
Tu je ešte stále dosť premenlivo. Som sa vo štvrtok tak jarne obliekla, že veď bude slnečno, no a keď sme šli na obed (to máme tak 1-1,5 km), oblačno, studený vietor - som sa ponáhľala takým extra rezkým krokom... Ale bolo to aj na čosi dobré, to má človek aj obedňajší "šport". :)
Čo mi inak pripomenulo, pozerala som Eurovision vo štvrtok, výber z nemeckých interpretov a bolo tam aj "Ukáž Tvoje svaly" :) Tak úplne to sem nepatrí, ale...
 www.ardmediathek.de/tv/Eurovision-Song-Contest-2015/Laing-Z...

Nevyhrali, škoda :)
mariamka
heh som si musela preladit sluchatka :)) momentalne mi islo "Love Me Like You Do",, nie, ze by ma ten film bral, ale promosong sa vydaril,,,
to mas dobru prechadzku, u nas chodi kyvadlovka, ale ked idem v inom case, tak dobrych 15 min, mi vytecu vsetky tekutiny v tom vetre,, skoro :) tak teda, makat a k tomu spievat, to je ina zataz, citala som, ze kardio na chudnutie je dobry, ked este clovek vladze normalne komunikovat, ja uz sa tesim na nas "Tanec snov" tiez taky sport spojeny s charitou, zacina v nedelu, posielam tu posnicku, pekna je :)


katkat
jee tie labutky aj tie sovicky su zlate :) dakujem, ze to tu oprasujete, vzdy ma to potesi :)
janger
Dievcata moje, ako milo ste si tu podiskutovali, prepacte, nemohla som sa zucastnit...Pekne fotky labuti...@mariamka , krasna piesen. Klip od @elixir sa mi nezobrazil....U nas priroda tiez uz oziva, jar citit vo vzduchu, zahradky ozivaju uz skoro rano...Bude co sledovat. Uz sa tesim na "vylety" bicyklom a prechadzky po okoli...U nas uz bezia kamery na vtacikov  www.beleefdelente.nl

Zial, lisky uz tento rok nebudu :-(. To je skoda, velmi rada som to pozerala.

Ak ste minule roky sledovali bocianov, tak tento rok je filmovane na inom mieste. Hniezdo maju v mestecku Gennep nad radnicou  www.beleefdelente.nl
vogel/ooievaar

Pozdravujem vas :-)...
mariamka
@janger pozdravujeme aj my teba :) malo je ta vidno,, bocianiky aj u nas hniezdia, celkom dost kamier, a mam to aj nazivo vo vedlajsej dedine, iny pohlad :) vasa kamera je pekne umiestnena, spravila som taky rychly screenshot, tatino prave riadi obyvacku :)


pridavam kamerky co-to zo sveta, co som ulovila, aj pre @elixir a inych priaznivcov
 pontu.eenet.ee/player/hiireviu.html...

 pontu.eenet.ee/player/juras-erglis.html...

 pontu.eenet.ee/player/melnais-starkis.html...

 www.birdcam.it/webcam-2/...

V www.birdcam.it/webcam-1/...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.birdcam.it/webcam-1/...

a styri hniezda bocianov na kukaj.sk, treba preklikat
 www.birdcam.it/webcam-1/...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.birdcam.it/webcam-1/...

pekne pozeranie :)
katkat
@mariamka krasna fotka :) klikla som si teraz na vsetky kamery a vsetky vtaciky su akurat doma:) neviem ako vy, ale cez zimu som pozeravala na tu jednu cistinku a pravidelne kazdy vecer okolo siestej sa tam chodili krmit diviaky, cele stado, bolo to mile.. dakujem vam, ze to tu zdielate, vzdy ma to potesi:)
katka78
To je nádhera, aspoň takto, keď nie naživo-naživo. Mne tu v BA občas prelietava poštolka okolo balkóna, vždy sa ohlási takým svojim pišťaním, minule som sa skoro dorantala, jak som utekala na balkón s ďalekohľadom. To je taká krása sledovať ju ako si tu krúži. Ja keby som bývala niekde "na hornákoch", však ani do roboty nechodím, žiadny život nemám, len by som ty zvírence sleduvala :-)
janger
No ake nadherne zabery ste tu zase pridali! Nase bociany uz maju 5 vajec. Som zvedava, ci este pribudnu...@mariamka , velmi sa mi pacia tie zabery na pontu.eenet.ee, su tam take krasne lesne zvuky vselijake, spev vtakov. A aj som sa zasmiala, v hniezde v Partizanskej Lupci je uz normalne travnik vyrasteny:-). @katkat , aj ja sa tak vzdy potesim, ked nieco zbadam...Minule sme ale nieco zbadali nazivo...Boli sme v lese a muz hovori, ze nikdy sa mu nepodari zbadat srnky nazivo a ja mu hovorim, ze 'tak by som ti to dopriala' a v tom momente nam pred ocami vybehla srna...tak sme sa potesili :-). priroda je ozaj tak pekna. Pred chvilou sa nam v zahrade kupal drozdik v kvetinaci s vodou :-)...@katka78 , aj ja by som rada byvala 'na hornakoch', tam je krasne :-).
janger
Pribylina je tiez velmi pekna....Len pozeram, ze co to tam z toho hniezda visi...
mariamka
musim sa smiat @janger , @katka78 , my sme tak krasne "posedlí" :) ja si idem kazde rano aj cestou z prace oci vyocit, co hladam "srnke" :) vzdy sa pasu, male stada, raz nalavo, raz napravo, a kane sedia po poli, na orechoch popri ceste a striehnu na mysky,, sme chodili teraz skor do prace a to by ste neverili uz o pol 6 jaky hukot tie operence robia, normalna konferencia :) @janger :) srnka je dobra, kym je na poli, nie na kapote :)
elixir
Zopár fotiek vtáčikov z posledných týždňov :)








janger
@elixir , mile....Take 'tukove koliesko' visi aj nam v zahrade, ale uz takmer vyzobkane ;-).
janger
@mariamka , no to je teda ozaj vyhlad...Ale neviem, ci by som tak vysoko chcela byvat ;-)...
janger
Jej, to je zlate...Ani uz nevedel prestat, tak si uzival :-).
janger
@mariamka , ano, nejako je ticho v nasej zvieracej risi. Dakujem za linky, ten prvy mi nefunguje a na ten druhy asi budem musiet pozriet ozaj az k veceru, lebo teraz tam je prazdno....My sme teraz boli na dovolenke v prirode, videli sme par srniek, zajacov...Dcera a muz si skoro rano privstali, ze pojdu pozriet, ci uvidia nejaku zver, ale nic...Videli sme ale kopu mladych, malickych oveciek, strasne milene boli. Tepla zima je aj tu, vtacata nas tak nepotrebuju. Ale zjedli mi v zahrade tri pohare arasidoveho masla, par tukovych gul, chodia maskrtit ☺.
janger
@Janger (20.12.2014 14:54)

@dievcata , ktore ste sledovali......male medviedatka, narodene v decembri 2014, som videla nazivo. Su teraz uz taketo velke, skoro ako mama Olinka. Volaju sa Sizzel a Todz. Pasli sa na trave, na slnku, ako kravicky :-).


zolik
@mariamka
Dakujem Ti z celeho ❤️,ze si ma nenechala umret sprostu! Tuto Diskussion som Fakt zaspala, alebo zabudla. Niet sa co divit, ved to boli este casy doby kamennej na nasej Vareche.

zolik
@mariamka (20.8.2021 19:32)
A este chvilu aj obsmrdat budeme 😊
Len tie korytnacky v komente od @haji (pri„Pstruh/Zaba/Korytnacka/Netopier/Skokan“) maju sancu obsmrdat dlhsie.

janger
Ja teraz sledujem akurat tak straky v zahrade. Su to prefikane potvory ;-).
Prave som posekala na krmitko par tukovych gul (orechy, semienka). Straky robia nalety. Malych vtacat ani nevidno.
Nuz ale aj straky su hladne...Byva ich zopar v nasej zahrade, takze su to takmer nase domace zvierata.
mariamka
ahojte sledovači @janger :-) mne teraz hniezdi rovno na balkone drozdik tak bude sledovačka online, kamier pribúda, len času je menej Pozdravujem všetkých 🥀


1x janger
janger
@mariamka (9.4.2024 15:44), ahoj :-). Tak tych sledovacov je tu uz velmi malo :-(. Uz len spomienky na tie mile casy zostali.
Tak mas drozdika na balkone? Je to dost vynimocne, nie? Podla mna su drozdiky dost bojazlive vtacata (tak ich aspon ja vnimam). Podla mna vzdy "ustupia druhym", take nekonfliktne vtacata :-).
Tak ich sleduj a daj sem tam vediet. Budu trojcata.
Pozdravujem 🍀

1x jerica



 



TOPlist