Sviečková na smotane po Lubkovsky. Receptik som vyvinul po mnohych testoch ako ochutit omacku aby mala vynimočnu chuť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäsko umyte a osušte. Nakrájajte na kocky cibulku a lahko ju smažte na olivovom oleji. Po par minutkach vložte k nej mäsko aby sa zatiahlo zo všetkých strán, potom ho vyberte. NESOLTE!!!!
- 2
K cibulke pridajte nakrajanú mrkvu, petržlen, zeler a cesnak. Jemne dochuťte paprikou a čiernym korenim a pridajte sojovú omáčku. Trošku posmažte. Pripravte si do varneho vrecúška (alebo sterilného obväzu) bobkový list, steakové korenie a bazalku aby ste ho ľahšie neskôr vylovili.
- 3
Celé to zalejte horúcou vodou. Vložte mäsko. Vložte varný sáčok a postupne duste, cca 3 hodinky, záleží od mäska. Pri prvom zovretí pridajte soľ. Priebežne ochutnajte vývar. Ked je mäsko hotové vyberte ho von aby vychladlo, lepšie sa krája.
- 4
Ak chcete hustejšiu omáčku nechajte zredukovať vývar dlhšim varom, vyberte varné vrecúško. Celú zmes rozmixujte ponorným mixérom. Pridajte smotanu, premiešajte a pridajte nadrobno nakrájanú slaninku a ešte raz priveďte k varu.
- 5
Nakrájajte mäsko na plátky. Sparte nakrájaný knedlík. Nasrvírujte na tanier. Pridajte brusnicový lekvár. Zvyšné mäsko vložte k omáčke aby neoschlo. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu