Sviečková na smotane

Autor receptu: luboovca

Sviečková na smotane po Lubkovsky. Receptik som vyvinul po mnohych testoch ako ochutit omacku aby mala vynimočnu chuť.

8
porcií
20 minút
príprava
210 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäsko umyte a osušte. Nakrájajte na kocky cibulku a lahko ju smažte na olivovom oleji. Po par minutkach vložte k nej mäsko aby sa zatiahlo zo všetkých strán, potom ho vyberte. NESOLTE!!!!
  2. K cibulke pridajte nakrajanú mrkvu, petržlen, zeler a cesnak. Jemne dochuťte paprikou a čiernym korenim a pridajte sojovú omáčku. Trošku posmažte. Pripravte si do varneho vrecúška (alebo sterilného obväzu) bobkový list, steakové korenie a bazalku aby ste ho ľahšie neskôr vylovili.
  3. Celé to zalejte horúcou vodou. Vložte mäsko. Vložte varný sáčok a postupne duste, cca 3 hodinky, záleží od mäska. Pri prvom zovretí pridajte soľ. Priebežne ochutnajte vývar. Ked je mäsko hotové vyberte ho von aby vychladlo, lepšie sa krája.
  4. Ak chcete hustejšiu omáčku nechajte zredukovať vývar dlhšim varom, vyberte varné vrecúško. Celú zmes rozmixujte ponorným mixérom. Pridajte smotanu, premiešajte a pridajte nadrobno nakrájanú slaninku a ešte raz priveďte k varu.
  5. Nakrájajte mäsko na plátky. Sparte nakrájaný knedlík. Nasrvírujte na tanier. Pridajte brusnicový lekvár. Zvyšné mäsko vložte k omáčke aby neoschlo. Dobrú chuť.