Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou fotorecept
Piekla som na oslavu narodenín. Torta prekvapila svojou chuťou...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Tmavý korpus: | |
| 6 ks |
|
| 230 g |
|
| 1 bal. (20 g) |
|
| 6 PL |
|
| 120 g |
|
| 120 g |
|
| 20 g preosiate |
|
| Svetlý korpus: | |
| 6 ks |
|
| 230 g |
|
| 1 bal. (20 g) |
|
| 6 PL |
|
| 120 g |
|
| 120 g |
|
| štipka |
|
| Čokoládová plnka: | |
| 250-300 g |
|
| 1 bal. (v prášku) |
|
| 3-4 PL |
|
| 3 PL (18 %) |
|
| 250-300 g |
|
| Smotanová plnka: | |
| 300 ml (33 %) |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| Na potretie korpusu: | |
| (alebo ríbezľový) |
|
Postup
-
1
Príprava svetlého korpusu. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, pridáme vanilínový cukor a po lyžiciach pridávame kryštálový cukor. Mixérom šľaháme na najvyššom stupni do tuha pokiaľ sa cukor nerozpustí 8-10 minút. Zašľaháme postupne po jednom žĺtky a následne po lyžiciach pridávame olej. Múku hladkú, polohrubú preosejeme a varechou po častiach vmiešame do základu. Štvorcová tortová forma 25x25 cm - boky vymastíme maslom, vysypeme múkou a spodnú časť formy vyložíme papierom na pečenie. Vylejeme pripravené cesto, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30-35minút.
-
2
Tmavý korpus pripravíme rovnakým postupom ako svetlý korpus, len do múky pridáme preosiate kakao.
-
3
Cesto vylejeme do formy a pečieme 30-35 minút.
-
4
Čokoládová plnka: V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok, zbytok mlieka vlejeme do hrnca, pridáme cukor a po zovretí vlejeme rozmiešany puding. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Prelejeme ho do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Po miernom vychladnutí vmiešame kyslú smotanu a nakoniec pridáme po častiach zmäknuté maslo.
-
5
Hotová čokoládová plnka, džem na potretie korpusu, suroviny na smotanovú plnku.
-
6
Svetlý aj kakaový korpus pomôckou prekrojíme na rovnaké polovice, stiahneme papier na pečenie. Svetlý korpus potrieme marhuľovým džemom a čokoládovou plnkou. Položíme tmavý kakaový korpus, ktorý potrieme džemom. Pripravíme smotanovú plnku. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone a zašľaháme do tuha. Nanesieme na kakaový korpus, uhladíme. Tortu ďalej vrstvíme - svetlý korpus, čokoládová plnka, kakaový korpus, smotanová plnka. Zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Zaťaženie odstránime, tortu potrieme zvyškom smotanovej plnky a ozdobíme ovocím podľa seba... Finál prevedenie...
-
8
Dobrú chuť...
-
9
Takto po ochutnávke v reze.









Ďakujem krásne za nahliadnutie receptu som rada, že sa výsledok a recept páči..
Ďakujem za príjemný komentár, ktorý potešil...
Ďakujem za príjemné komentáre dievčatá... pozdravujem vás..