Šunkové knedle s hubovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: pivonka
Recept už mám veľmi dávno a je z časopisu Život.
4-5 porcie |
70 minút príprava |
15*30 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme lisom na zemiaky - ja som pomlela na mäsovom mlynčeku.
- Do zemiakov primiešame na malé kocky pokrájané údené mäso, krupicu, múku, vajcia, soľ a masť. Vypracujeme hladké cesto.
- Z cesta vyformujeme 8 rovnakých knedlí a varíme vo vode cca 15-20 min.
- Po uvarení ich necháme odkvapkať.
- V rajnici si rozpustíme maslo.
- Opražíme na ňom múku do zlatožlta.
- Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a petržlenovú vňať. Vňať som bohužiaľ nemala.
- Do tohoto základu pridáme čerstvé huby nakrájané na plátky. Vzhľadom na to, že je to takpovediac "zimné jedlo", častejšie prídu k slovu sušené huby vopred namočené vo vode. Pridala som aj vodu, v ktorej sa máčali. Podlejeme vodou.
- Pridáme paradajkový pretlak, cesnak a ďalšie pochutiny (ja som pridala aj kocku bujónu) a necháme variť, kým huby zmäknú. Hotovú omáčku ešte podľa chuti dochutíme.