Šunkové knedle s hubovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

Recept už mám veľmi dávno a je z časopisu Život.

4-5
porcie
70 minút
príprava
15*30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme lisom na zemiaky - ja som pomlela na mäsovom mlynčeku.
  2. Do zemiakov primiešame na malé kocky pokrájané údené mäso, krupicu, múku, vajcia, soľ a masť. Vypracujeme hladké cesto.
  3. Z cesta vyformujeme 8 rovnakých knedlí a varíme vo vode cca 15-20 min.
  4. Po uvarení ich necháme odkvapkať.
  5. V rajnici si rozpustíme maslo.
  6. Opražíme na ňom múku do zlatožlta.
  7. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a petržlenovú vňať. Vňať som bohužiaľ nemala.
  8. Do tohoto základu pridáme čerstvé huby nakrájané na plátky. Vzhľadom na to, že je to takpovediac "zimné jedlo", častejšie prídu k slovu sušené huby vopred namočené vo vode. Pridala som aj vodu, v ktorej sa máčali. Podlejeme vodou.
  9. Pridáme paradajkový pretlak, cesnak a ďalšie pochutiny (ja som pridala aj kocku bujónu) a necháme variť, kým huby zmäknú. Hotovú omáčku ešte podľa chuti dochutíme.