Bravčové karé

Šunka so sušeným ovocím bez marinády

Autor receptu: razomzastolom

Originálny a jednoduchý recept na prípravu šunky, ktorý si vo vašej kuchárskej knihe určite nájde miesto.

8
porcií
40 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Sušené ovocie zaliať vriacou vodou a nechať 15 minút postáť. Potom vodu zliať.
  2. V bravčovom káre urobiť päť pozdĺžnych rezov vo vzdialenosti 1-1,5 cm od seba do hĺbky 2 cm. Každý rez posoliť a pokoreniť.
  3. Do prvého rezu vložiť marhule, do druhého rezu - slivky, do tretieho (stredného) - figy, do štvrtého - slivky, do piateho - marhule.
  4. Karé pevne zviazať pomocou nite. Položiť na plech. Vrch poliať vínom, natrieť medom, poliať olejom, položiť bobkové listy, posoliť, pokoreniť a posypať rascou.
  5. Piecť v rúre 90 minút pri 180 °C a pravidelne polievať výpekom z plechu.
  6. Šunku nechať vychladnúť, vložiť na 12-24 hodín do chladničky.
  7. Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/Fip_NwcDkYI