Šúľance
Šúľance

Šúľance so slivkovou zmrzlinou a s perníkovou mrvenicou

Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval
Šuhajíci pri panvici, 11. marca 2020
Šúľance so slivkovou zmrzlinou a s perníkovou mrvenicou
Foto: Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval – Šuhajíci pri panvici
10
porcií

Suroviny

Šúľance:
500 g
150 g
150 g
2 ks
 na vyprážanie
 na posypanie
 na prehriatie šúľancov
Perník:
200 g
150 g
1 PL
2 ks
50 g
2 g
5 g
50 g
Slivková zmrzlina:
500 g
50 ml
100 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vykôstkované slivky s cukrom rozvaríme. Pridáme slivovicu a rozmixujeme dohladka. Zmes preložíme na plech a zamrazíme.

  2. 2

    Šúľance: Zemiaky uvaríme v šupke, schladíme, očistíme a pomelieme. Z pomletých zemiakov, krupice, múky a vajec vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme tenké valčeky, ktoré nakrájame na asi 5 cm kúsky a vložíme do vriaceho oleja. Keď sú zlatisté, vyberieme ich a pocukrujeme práškovým cukrom.

  3. 3

    Perník: Vajcia a cukor vyšľaháme v termomixe. Pridáme olej, hladkú múku, sódu bikarbónu, kakao, škoricu a perníkové korenie. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vopred vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri 180 °C asi 15 minút. Upečený a vychladnutý perník rozdrvíme rukami na mrveničku.

  4. 4

    Zmes sliviek vyberieme z mrazničky a nakrájame na kocky. Vložíme do termomixu a zalejeme smotanou. Rozmixujeme dohladka pri vysokých obrátkach.

  5. 5

    Šúľance prehrejeme na panvici s maslom. Na tanier uložíme opečené šúľance, posypeme perníkovou mrveničkou a pridáme lyžicu slivkovej zmrzliny.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre