Steaky z panenky s opečenými zemiakmi, zeleninou a šampiňónovou omáčkou
Foto: ferno
2
porcie
porcie
Postup
-
1
Panenku umyjeme, osušíme a zbavíme blán. Nakrájame na asi 6 cm časti, použil som len 4 stredné kusy. Mäso osolíme, okoreníme a posypeme čerstvým tymianom.
- 2
Na rozpálenú panvicu som pridal olej, steaky opiekol z každej strany a dopiekol v rúre pri 200 °C asi 7 minút.
- 3
Na rozpálenú panvicu s výpekom som pridal maslo, slaninu, nadrobno nakrájaný cesnak, nakrájanú cuketu na pásiky, cibuľku a pór na krúžky. Osolil, okorenil, opiekol a chvíľu podusil.
- 4
Na rozpálenú panvicu som pridal maslo a nakrájané šampiňóny. Osolil, okorenil, podusil a zalial smotanou. Chvíľu povaril kým omáčka trochu zhustla.
- 5
Všetko som preložil na taniere a podával s na masle opečenými zemiakmi.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pěkná porce, jen co je pravda! Chutné obě fota/varianty.