Bravčová panenka
Bravčová panenka

Steaky z panenky s opečenými zemiakmi, zeleninou a šampiňónovou omáčkou

ferno - fotkaferno, 1. februára 2022
Steaky z panenky s opečenými zemiakmi, zeleninou a šampiňónovou omáčkou
Foto: ferno
2
porcie

Suroviny

1 ks
4 plátky
1/2 ks
1 ks
1/2 ks
4-5 ks
1 strúčik
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Panenku umyjeme, osušíme a zbavíme blán. Nakrájame na asi 6 cm časti, použil som len 4 stredné kusy. Mäso osolíme, okoreníme a posypeme čerstvým tymianom.

  2. 2

    Na rozpálenú panvicu som pridal olej, steaky opiekol z každej strany a dopiekol v rúre pri 200 °C asi 7 minút.

  3. 3

    Na rozpálenú panvicu s výpekom som pridal maslo, slaninu, nadrobno nakrájaný cesnak, nakrájanú cuketu na pásiky, cibuľku a pór na krúžky. Osolil, okorenil, opiekol a chvíľu podusil.

  4. 4

    Na rozpálenú panvicu som pridal maslo a nakrájané šampiňóny. Osolil, okorenil, podusil a zalial smotanou. Chvíľu povaril kým omáčka trochu zhustla.

  5. 5

    Všetko som preložil na taniere a podával s na masle opečenými zemiakmi.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Varené

Diskusia k receptu

ferno
dnes to iste len som slaninu a vsetku zeleninu aj so šampiňónmi opiekol a podusil spolu a zalial smotanou.