Bravčová panenka
Steaky z panenky s opečenými zemiakmi, zeleninou a šampiňónovou omáčkou
Autor receptu: ferno
Postup- Panenku umyjeme, osušíme a zbavíme blán. Nakrájame na asi 6 cm časti, použil som len 4 stredné kusy. Mäso osolíme, okoreníme a posypeme čerstvým tymianom.
- Na rozpálenú panvicu som pridal olej, steaky opiekol z každej strany
a dopiekol v rúre pri 200 °C asi 7 minút.
- Na rozpálenú panvicu s výpekom som pridal maslo, slaninu, nadrobno nakrájaný cesnak, nakrájanú cuketu na pásiky, cibuľku a pór na krúžky. Osolil, okorenil, opiekol a chvíľu podusil.
- Na rozpálenú panvicu som pridal maslo a nakrájané šampiňóny. Osolil, okorenil, podusil a zalial smotanou. Chvíľu povaril kým omáčka trochu zhustla.
- Všetko som preložil na taniere a podával s na masle opečenými zemiakmi.
|