Bravčová panenka

Steaky z panenky s opečenými zemiakmi, zeleninou a šampiňónovou omáčkou

Autor receptu: ferno

2
porcie

Postup

  1. Panenku umyjeme, osušíme a zbavíme blán. Nakrájame na asi 6 cm časti, použil som len 4 stredné kusy. Mäso osolíme, okoreníme a posypeme čerstvým tymianom.
  2. Na rozpálenú panvicu som pridal olej, steaky opiekol z každej strany a dopiekol v rúre pri 200 °C asi 7 minút.
  3. Na rozpálenú panvicu s výpekom som pridal maslo, slaninu, nadrobno nakrájaný cesnak, nakrájanú cuketu na pásiky, cibuľku a pór na krúžky. Osolil, okorenil, opiekol a chvíľu podusil.
  4. Na rozpálenú panvicu som pridal maslo a nakrájané šampiňóny. Osolil, okorenil, podusil a zalial smotanou. Chvíľu povaril kým omáčka trochu zhustla.
  5. Všetko som preložil na taniere a podával s na masle opečenými zemiakmi.